Menu

streda 13. augusta 2014

SVR *chemický píling* Lysalpha Cicapeel

Po dlhý čas ma trápila mastná pleť a tiež akné a neskôr stopy po akné. Pri potulkách na internete som natrafila na článok o chemickom pílingu, ktorý má tú silu zbaviť pleť všetkých hore uvedených príznakov. Rozhodla som sa teda, že si nejaký zaobstarám a otestujem ho na vlastnej pleti. Moje cesty skrížil Lysalpha Cicapeel chemický píling od značky SVR Laboratories. V tomto príspevku vám porozprávam o mojej skúsenosti s týmto produktom. 
image
SVR Laboratories je francúzska značka dermatologických prípravkov, ktorá sídli južne od Paríža. Viac ako 50 rokov vyvíja a produkuje dermo-kozmetickú starostlivosť o pleť a svoje výrobky predáva vo viac ako 50 krajinách. Vízia tejto firmy znie: Chceme umožniť každému pocítiť radosť z aktívneho starania sa o seba samého, svojej pleti a svojho výzoru. Chceme umožniť ľuďom, aby sa cítili dobre a aby dokázali čeliť svetu s optimizmom a pokorne chceme pomôcť urobiť ho krásnym. Kozmetiku značky SVR Laboratories si môžete kúpiť online
Lysalpha Cicapeel pochádza z línie Lysalpha, ktorá je vhodná pre mastnú pleť so sklonom k tvorbe akné. Táto línia obsahuje prísady, ktoré stimulujú tvorbu nových buniek. Okrem chemického pílingu v nej nájdete aj micelárnu vodu, zmatňujúci krém, čistiaci gél, ochranný krém, krém proti akné a iné.
Cicapeel je koncentrovaný chemický píling, ktorý je určený pre mastnú pleť. Jeho úlohou je redukovať a zabrániť vzniku akné a stôp po akné. Predáva sa v 30 ml balení a používa sa každý druhý večer na postihnuté miesta. Je to ľahký, nemastný produkt, ktorý neupcháva póry. Je veľmi dôležité počas používania tohto pílingu chrániť svoju pleť pred slnečnými lúčmi. Každé ráno by ste mali použiť krém s vysokým ochranným faktorom, napríklad Avene krém na opaľovanie SPF 50+
Zloženie chemického pílingu tvoria 3 hlavné látky, ktoré bojujú proti nedokonalostiam: Glukonolakton + Zinok + Betaphroline.  Glukonolakton (PHA) vo vysokej koncentrácii je silný exfoliant a dokáže vyhladiť pokožku. Zinok bojuje proti vzniku akné a pomáha kontrolovať tvorbu kožného mazu. Betaphroline je látka, ktorá dokáže kontrolovať tvorbu prebytočného mazu spojeného so stresom. 
image
Moje hodnotenie:
Chemický píling má jednoduché balenie s pumpičkou, ktorá uľahčuje aplikáciu. Ja si dve pumpičky rozotriem v dlaniach a potom aplikujem na pleť. Samotný píling je priesvitná, gélová tekutina s jemnou vôňou. Pri aplikácii občas štípe na pleti, ale to sa dá pri chemickom pílingu očakávať. Dobrá pomoc ako zmierniť štípanie je napríklad Avene termálna voda v spreji, ktorú si nastriekam na tvár po použití pílingu. 
Výsledok - Lysalpha Cicapeel je mierny chemický píling. Ani raz počas jeho používania som sa na ďalší deň nezobudila so zlúpanou pokožkou. Po nanesení ho cítite na tvári pracovať, ale na celkový výsledok si treba počkať. Vrstvy kože odstraňuje postupne a takmer až neviditeľne. Po použití celého balenia vidím zosvetlenie mojich škvŕn, ale na úplne odstránenie jedno balenie nestačilo. Čo sa týka kontroly mazu, tu by som povedala, že produkt funguje. Ďalší deň je pleť viditeľne menej mastná. 
Pri takýchto produktoch, ako je chemický píling treba vziať do úvahy, že výsledok sa môže líšiť od pleti ku pleti. Látky, ktoré účinkujú u mňa, nemusia u vás, a naopak. 
Lyalpha Cicapeel chemický píling stojí okolo 20 € (kúpiť tu). 
Celkové hodnotenie: 3,5 z 5. 
Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára