Menu

štvrtok 28. augusta 2014

Weleda - denný krém Granátové Jablko

Weleda je značka kozmetiky, ktorej produkty sú vyrobené z prírodných látok. Základ výrobkov tvoria rastlinné oleje a na parfumovanie sú používané prírodné éterické oleje a vonné látky z rastlín. Nepoužívajú sa tu syntetické konzervačné ani aromatické látky či syntetické farbivá. Emulgátory sú prírodného pôvodu, čím sa výrazne znižuje riziko alergických reakcií. Rastliny používané pri výrobe sú z ekologického poľnohospodárstva a Weleda má aj svoje vlastné biologicko-dynamické záhradníctvo. Pri zbere a spracovaní rastlín sa väčšinou nepoužívajú strojové zariadenia, namiesto toho sa rastliny ručne preberajú, čistia, zbavujú oschnutých častí a podobne. Weleda netestuje svoje výrobky na zvieratách. 

Dostalo sa ku mne zopár vzoriek denného krému Granátové jablko a v tomto príspevku sa o ňom môžete dozvedieť čosi viac. 


Línia Granátové jablko je primárne určená pre pleť po štyridsiatke. Táto sada je regeneračná a okrem denného krému obsahuje aj nočný krém, očný krém denné sérum. Základom tejto línie je olej zo semien granátových jabĺk, ktorý je prírodný antioxidant a chráni pleť proti pôsobeniu voľných radikálov. Krémy vyhladzujú a napínajú pleť a tým zjemňujú vrásky. Majú antioxidačné, ochranné a regeneračné účinky. Vôňa tejto línie je zmesou santalového dreva a davany. 

Denný krém Granátové jablko obsahuje zmes rastlinných olejov a esencií, ktoré napínajú pokožku, zlepšujú jej elasticitu a odolnosť. Prírodné zložky chránia pleť pre voľnými radikálmi a znižujú negatívny vplyv prostredia. Krém môžete používať aj ako základ pod mejkap. Je určený na použitie ráno na očistenú pleť, po použití tonera. Aplikovať si ho môžete na tvár, krk aj dekolt. Krém sa rýchlo vstrebáva a nezanecháva mastný film na pokožke.

Denný krém obsahuje napríklad sezamový olej, jojobový olej, olej z makadamových orechov, olej zo semien granátového jablka, olej z pšenových vločiek, výťažok z prosa, arganový olej, bambucké maslo, výťažky z kvetov slnečnice a iné. 

Ako funguje línia Granátové jablko:

Prípravky v tejto línii aktivujú obnovu buniek, ale zároveň rešpektujú opravné mechanizmy v pokožke. Antioxidačný účinok oleja z jadier granátových jabĺk zbavuje pleť voľných radikálov. Arganový olej pomáha zachovať hydrolipidový film pokožky, teda jej bariérovú funkciu. Výťažky z prosa povzbudzujú štruktúrne procesy a pleť je pevnejšia a pružnejšia. 


Konzistencia tohto krému je ľahká a jemná. Mne to skôr pripomína telové mlieko ako krém. Veľmi rýchlo sa vstrebe do pokožky a žiaden film po ňom neostane. Vôňa je absolútne nádherná, svieža, letná, ovocná. 

Napriek tomu, že krém nie je určený pre môj vek, vyskúšala som ho. Na pleti pôsobí veľmi príjemne a zanechá ju ľahko prevoňanú. Všimla som si tiež, že ak mám tento krém pod mejkapom, tak sa mejkap neusádza v líniách okolo úst, takže niečo na tom vyhladení a vypnutí pleti bude. Zvyšné vzorky som posunula svojej mame a ak ani vy ešte nemáte vek 40+, myslím si, že tento krém bude skvelý darček. Ja svoje vzorky určite spotrebujem na sebe, keďže krém krásne vonia a má skvelé prísady, ktoré určite pomôžu aj mojej pleti. Navyše ani jeho hydratačné účinky nie sú zanedbateľné. Ja mám suchú pleť a tento krém ju dokáže vyživiť po celý deň. 

Kozmetiku značky Weleda si môžete kúpiť v drogérii alebo online. Denný krém Granátové jablko sa predáva v 30 ml balení a stojí od 18 - 22 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 5 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

1 komentár:

  1. Vyrobky od Weledy s vonou granatoveho jablka su skvele a osobne ich mam najradsej :) super najma na citlivu pokozku.

    OdpovedaťOdstrániť