Menu

streda 20. augusta 2014

Bourjois Radiance Boosting *pleťový píling*

Pleťový píling by sme mali používať raz za týždeň, aby sme odstránili odumreté pleťové bunky, nahromadený maz, špinu, mikroorganizmy a zvyšky kozmetických produktov. Ak si to vaša pleť žiada, môžete ho použiť aj viac krát. Dôležité je vedieť analyzovať svoju pleť, aby sme ju príliš nezaťažovali. Ak budete píling používať príliš často, môže to viesť k vysušovaniu pleti, porušeniu prirodzenej bariéry pokožky a iritácii.

Prirodzená exfoliácia pokožky sa deje približne každých 28 dní, pri ktorej sa epidermal vymení. Pleťový píling sa zaraďuje k manuálnej exfoliácii, kedy fyzicky odstránime povrchové kožné bunky. Najväčší prínos pílingu je udržovanie pleti hladkej a žiarivej. Píling prináša už len málo ďalších benefitov, ak vôbec nejaké, a ešte nie sú poriadne zdokumentované. 

Poznáme ešte chemický píling, ktorý odstraňuje kožné bunky pomocou kyselín a iných chemických látok. Hodnotenie chemického pílingu od značky SVR Laboratories s názvom Lysalpha Cicapeel si môžete prečítať tu

V tomto príspevku si zhodnotíme pleťový píling od značky Bourjois Paris s názvom Radiance Boosting Face Scrub


Bourjois Radiance Boosting pleťový píling je určený pre unavenú pleť. Píling vám chce priniesť efekt hladkej novej pleti. Obsahuje kúsky bambusu a pomarančovej dužiny pre žiarivý výsledok. Aplikuje sa na vlhkú pleť jemnými krúživými pohybmi. Po použití ho opláchnete a nová pleť je na svete. Balenie je 75 ml a produkt bol dermatologicky testovaný. 

Konzistencia tohto pílingu je krémová. Mne tento píling úplne pripomína bohatý krém, ktorý obsahuje malé pílingové zrniečka. Krém má jemnú broskyňovú farbu a zrniečka sú buď svetlo oranžové alebo priesvitné. Zrniečka sú síce malé, ale predpokladám, že sú to tie kúsky bambusu, preto sú drsnejšie. Ich prácu budete na pokožke cítiť. Ak máte veľmi citlivú pleť, je možné že tieto zrniečka budú pre vás príliš drsné. Normálna pleť by s nimi nemala mať problém. 

Vôňa a vzhľad pílingu sú skvelé. Počas celej aplikácie budete cítiť jemnú pomarančovú vôňu a v kombinácii so svetlo oranžovou farbou pôsobí píling relaxačne a upokojujúco. 


Výsledok je taký, aký by ste očakávali. Odumretá koža je preč, pleť je zbavená zvyškov mazu a ostane matná. Nie je však vysušená, čo je veľké plus. Povrch tváre je hladký a jemne prevoňaný. Bourjois píling dodrží svoje sľuby a jeho prácu budete na pokožke cítiť. Nie je vhodný pre veľmi citlivú pleť, ale ostatným bude vyhovovať. Najlepší výsledok dosiahnete, ak si najprv odlíčite a vyčistíte pleť. Potom zopár minút krúživými pohybmi aplikujete píling a procedúru zakončíte tonerom a vašim obľúbeným hydratačným krémom. Ja vám odporúčam Garnier micelárnu vodu na odlíčenie, Avon 3v1 čistiaci gél, Saloos Tea Tree toner a Clinique Moisture Surge Intense hydratačný krém. Do tohto mixu Bourjois pleťový píling skvele zapadne a výsledkom bude hladká, rozžiarená a hydratovaná pleť. 

Kozmetiku značky Bourjois si môžete kúpiť v drogérii alebo online. Radiance Boosting pleťový píling stojí okolo 3-4 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 4 z 5. 

Ďalšie hodnotenie pleťového pílingu: Nivea All - in - One pure effect píling, maska, čistenie


Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára