Menu

streda 27. augusta 2014

Prehľad štetcov na mejkap

Spôsobov ako môžete aplikovať mejkap je niekoľko. Prvá vec na čom záleží je konzistencia mejkapu. Podľa toho máte na výber prsty, štetce alebo hubku. Záleží len na vašich preferenciách. Každý mejkap dokážete aplikovať všetkými spôsobmi, ale predsa len, niekedy je lepší jeden spôsob ako druhý. Tuhé, krémové mejkapy sa najlepšie aplikujú prstami alebo hubkou. Na rozotrenie tekutých mejkapov sú najlepšie štetce. V tomto príspevku si povieme o niekoľkých druhoch štetcov na mejkap, ako sa s nimi pracuje, ich výhody a nevýhody, cenu a kde ich môžete zohnať. 


Prvým typom štetcov na mejkap, ktorý vám predstavím sú okrúhle štetce. Tieto štetce majú veľa štetiniek nalepených husto pri sebe. Pracuje sa s nimi krúživými pohybmi, dobre rozotierajú produkt, ale spotrebujete viac mejkapu, pretože sa usadí v štetinkách. 


1, e.l.f. Powder Brush: Napriek názvu (štetec na púder) tento štetec používam na mejkap. Je to veľký štetec so štetinkami husto pri sebe. Štetinky sú rovno zastrihnuté, vyrobené z umelých vlákien a všetky sú rovnako dlhé - 3 cm. Priemer štetca je 3,5 cm. Štetec má dlhú, plastovú rúčku. Mám ho už zopár rokov a vydržal časté používanie a umývanie. Žiadne štetinky nevypadávajú. Tento štetec je ideálny na rozotrenie mejkapu do stratena. Neostávajú po ňom žiadne šmuhy a mejkap s jeho aplikáciou vyzerá najviac prirodzene. 

aplikácia - mejkap si môžete najprv aplikovať na tvár v malých bodkách, ktoré štetcom rozotriete do stratena. Ďalšia možnosť je dať si mejkap na chrbát ruky a odtiaľ ho štetcom aplikovať na tvár. Poslednou možnosťou je naniesť mejkap rovno na štetec a potom na tvár. Touto možnosťou však spotrebujete najviac mejkapu. 

výhody - najlepšie rozotrenie mejkapu + žiadne šmuhy + ľahká aplikácia

nevýhody - spotrebujete viac mejkapu - časté čistenie - dlhé schnutie

cena a dostupnosť - štetec si môžete kúpiť online sa cenu 4 - 5 €.


2, Missha Professional Rounding Angle Foundation Brush: Tento štetec od značky Missha je o poznanie menší ako predchádzajúci. Je šikmo zastrihnutý, jeho dlhšie štetinky majú dĺžku 2 cm a kratšie sú dlhé 1,5 cm. Priemer štetca je 2 cm. Rúčka je vyrobená z dreva a štetinky sú umelé. Mejkap sa s ním aplikuje krúživými pohybmi a vďaka šikmému zastrihnutiu a malej veľkosti sa dobre prispôsobí kontúram očí a nosa. Dá sa s ním rozotrieť nielen mejkap, ale aj korektor. Štetinky sú pri sebe nalepené veľmi husto a na rozotrenie mejkapu nebudete potrebovať takmer žiadny tlak. 

použitie - tento štetec môžete použiť na rozotrenie mejkapu, korektora aj krémovej lícenky. Jeho multifunkčnosť je daná jeho malou veľkosťou a šikmým zastrihnutím. 

výhody - kvalitné, jemné štetinky + široké použitie + malá veľkosť

nevýhody - musíte ho často umývať - rozotrenie mejkapu vám bude trvať dlhšie ako s väčším štetcom od e.l.f.

cena a dostupnosť - Missha kozmetiku si môžete kúpiť online, cena štetca je okolo 14 € (kúpiť tu).


Druhý typ štetcov na mejkap sú ploché štetce. Tieto štetce majú obdĺžnikový tvar a ich štetinky sú postupne zostrihnuté zdola hore. Mejkap sa s nimi rozotiera trochu ťažšie ako s okrúhlymi štetcami, pretože môžu zanechávať šmuhy na tvári. Preto je najlepšie rozotierať mejkap jemným vklepávaním produktu. Ich výhodou je ľahšia prístupnosť k záhybom tváre a jednoduchšie čistenie. 


3, Ebelin štetec na mejkap: Tento štetec má umelé, dvojfarebné štetinky a plastovú rúčku. Štetinky sú tiež nalepené husto na seba a majú 3 cm dĺžku. Zostrihnuté sú do úzkeho vrchu a oválneho tvaru. Štetec dokáže rozotrieť mejkap jemným vklepávaním. Efekt do stratena dosiahnete, ak budete rozotierať mejkap zo strany na stranu, zik-zak pohyb. Čistenie tohto štetca je veľmi jednoduché a schnutie je rýchle. Tento typ umelých štetiniek vyschne za pár minút. 

výhody - veľa štetiniek + ľahké čistenie + jednoduché použitie

nevýhody - môže zanechať šmuhy - model, ktorý mám je obojstranný (na druhej strane je štetec na púder) preto je zložitejšie ho skladovať

cena a dostupnosť - tento štetec si môžete kúpiť v drogérii za cenu okolo 5 €.


4, Sephora Professionnel foundation 47: Tento štetec má oranžové, umelé, 3 cm štetinky. Zostrihnuté sú rovnako ako pri predošlom štetci, ale je ich menej. Rúčka je drevená. S týmto štetcom spotrebujete najmenej mejkapu, pretože sa na týchto štetinkách omnoho menej usádza. Čistenie je jednoduché a rýchle. Pri aplikácii si treba dať najväčší pozor na dobré rozotrenie mejkapu, aby po ňom neostali šmuhy. Najlepšia aplikácia je zhora dola po tvári. Toto je prvý štetec, ktorý som si kúpila a bolo to minimálne pred piatimi rokmi. Doteraz z neho nevypadla ani jedna štetinka a celý štetec vyzerá ako úplne nový. 

výhody - kvalitné štetinky + ľahké čistenie + vydrží vám roky

nevýhody - občasné šmuhy na tvári - rozotrenie bude trvať trochu dlhšie

cena a dostupnosť - Sephora štetec si môžete kúpiť v ich predajni alebo online. Štetec stojí okolo 10 €. 


Záleží len na vás, ktorý typ štetca vám najviac vyhovuje. So všetkými budete schopné dosiahnuť úplné "neviditeľné" rozotrenie mejkapu. Práve v tom sú štetce lepšie ako prsty. Treba si len dať pozor na to, aby ste si neaplikovali mejkapu príliš veľa a štetce musíte pravidelne čistiť, ideálne po každom použití. 

Lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB. :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára