Menu

pondelok 11. augusta 2014

Avene krém po opaľovaní

Slnko má jeden krásny prívlastok - životodarné. Bez slnka by sme nedokázali existovať my, ani nič na tejto zemi. A hoci má mnoho ďalších pozitívnych účinkov, napríklad nás nabíja energiou, slnečné lúče vedia tiež uškodiť. Najviac v ohrození sú ľudia so svetlou pokožkou, deti a keď sa vystavujeme slnku extrémne dlho. Počas slnenia sú kožné bunky vystavené veľkej záťaži, UVB a UVA lúče majú škodlivé účinky na viaceré časti kože - dermis aj epidermis. Ochranu preto potrebuje pred aj po slnení. Pred opaľovaním je vhodné použiť krém s ochranným faktorom, napríklad Avene Very High Protection SPF 50+. O tom ako funguje Avene After Sun Repair Lotion krém po opaľovaní sa dočítate v tomto príspevku. 


Avene After Sun Repair Lotion je určený pre citlivú pleť. Ako zistíte, že máte citlivú pleť? Citlivá pleť má tendenciu silnejšie reagovať na externé faktory ako slnko, zima, horúčava, znečistenie a pod. a tiež na interné faktory ako stres, jedlo alebo alkohol. Pokožka vás často svrbí, ťahá, ľahko sčervenie a máte pocit nepohodlia. Pre upokojenie a ochranu takejto kože je určené aj tento krém po opaľovaní. 

Jeho hlavnou úlohou je upokojiť a hydratovať pokožku po slnení. Krém neobsahuje parabény, je hypoalergénny a neupcháva póry. *Fakt: Kozmetické firmy, ktoré testujú na zvieratách určujú to, či produkt upcháva póry, pomocou zajacov. Produkt natrú na vnútornú časť ucha zajaca a pozorujú. Firmy, ktoré na zvieratách netestujú, produkt skúšajú na chrbátoch ľudských dobrovoľníkov.

Krém funguje tak, že jeho zložky podporujú rekonštrukciu kožnej bariéry. Konzistencia je krémová a príjemne prevoňaná. Textúra je ľahká a nezanecháva mastný film na pokožke. Veľmi rýchlo sa vstrebe pre pohodlnú aplikáciu. Krém tiež pomáha predlžovať opálenie. Aplikovať sa má po expozícii kože na slnku na tvár aj telo, špeciálne po sprchovaní. Kúpiť si ho môžete v 50ml, 200 ml a 400ml balení, ale balenia majú rozdielny dizajn. 

Avene After Sun Repair Lotion obsahuje termálnu vodu z prameňa Avene, ktorá upokojuje pleť, látku Glycyrrhetinic, ktorá dokáže schladiť prehriatu pokožku, Triglyceridy, svetlicový olej a Beta-Sitosterol, ktoré majú hydratačné a regeneračné účinky a tiež Steroly, ktoré zabraňujú vysúšaniu pokožky.


Čo sa tomuto krému nedá uprieť je naozaj veľmi rýchle vstrebanie do pokožky. Prakticky hneď po nakrémovaní sa môžete obliecť. Po príjemnej únave z ležania na pláži je dlhé krémovanie to posledné, čo sa mi chce robiť, ale s týmto krémom to nie je žiaden problém. Jeho hydratačné schopnosti sú dobré, ale nie vynikajúce. Mám zopár vysušených škvŕn na tele a tých ma tento krém nedokázal zbaviť. Našťastie existuje Elisabeth Arden 8 Hour Skin Protectant a ten sa so suchými škvrnami nebaví. Ale slušnú dávku hydratáciu dostanete. Upokojenie začervenanej a spálenej pokožky, to je parketa tohto krému. Naniesť si ho môžete aj väčšie množstvo na postihnuté miesta, prípadne aj viac vrstiev, pretože je ľahký a rýchlo sa vstrebe. Vôňa je celkom príjemná a mne už navždy bude pripomínať miesta mojej dovolenky. Ale je to vôňa opaľovacích prípravkov. Tento krém po opaľovaní sa mi celkom osvedčil a odporúčam ho aj vám. 

Kozmetiku značky Avene si môžete kúpiť v drogérii, lekárni alebo online. After Sun Repair Lotion krém po opaľovaní stojí okolo 16 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 4 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára