Menu

nedeľa 26. júla 2015

eos *balzamy na pery*

eos (evolution of smooth) balzamy zaujmú na prvý pohľad - malé vajíčka vo veselých farbách sa balením úplne odlišujú od klasického balzamu na pery. Každá milovníčka mejkapu priam zahorí zvedavosťou, keď ich zbadá. Ja som na to bola rovnako a preto som si kúpila 2 balzamy - mandarínkový a mix granátového jablka a malín. 

Mandarínkový balzam na pery je z kolekcie medicated lip balm. Tento balzam na pery sľubuje medikálne uvoľnenie popraskaných pier a pomoc pri prevencii bakteriálnej kontaminácii pier. Obsahuje vitamín E, ktorý je bohatý na antioxidanty, upokojujúce bambucké maslo a jojobový olej. Aktívna látka Phenol 0,5 % pôsobí ako externé analgetikum. 
Mix granátového jablka a maliny je balzam na pery 95 % organický a 100 % prírodný. Neobsahuje parabény a petroláty. Takisto obsahuje antioxidantmi nabitý vitamín E + bambucké maslo a jojobový olej. Tento balzam na pery zanechá vaše pery hydratované, hebké a jemné. 

Balenie týchto balzamov má svoje výhody aj nevýhody. Medzi výhody patrí to, že si dokážete jedným pohybom natrieť obe pery - aplikácia je teda ľahká a rýchla. Na druhej strane sa však balzam horšie prenáša. Do malých večerných kabeliek sa nezmestí, a rovnako sa nevojde ani do bočných vreciek normálnych kabeliek. Takže tento balzam je vhodné len niekde doma položiť - na stôl, do kúpelne alebo podobne, a nesnažiť sa ho prenášať. Okrem toho vyložený na poličke vyzerá krásne a veselo. 
Aj samotný balzam má svoje výhody a nevýhody. Poďme najprv na nevýhody: zo začiatku sa zle aplikuje, občas má umelú vôňu, ku koncu sa ťažšie aplikuje.
Najmä mandarínkový balzam sa zo začiatku naozaj zle aplikoval. Bol príliš tuhý a nedal sa pekne rozotrieť po perách. Aj som chvíľu uvažovala, že ho nechám tak, a nebudem sa s ním trápiť. Ale nakoniec som to nejako vydržala a teraz sa už oba balzamy aplikujú ako masielko. Jednoducho treba sa nejako prerúžovať cez tú vrchnú časť a potom je to už pravý balzam na pery. 
Ďalším problémom bola u mňa vôňa. Tento bod je trochu sporný, pretože ružový balzam vonia nádherne a šťavnato, ale oranžový podľa mňa vonia umelo. Ale naopak, mojej sestre oranžový vonia lepšie ako ružový balzam. Takže asi to bude individuálne. 
No a tak ako bola aplikácia ťažšia na začiatku, je trochu ťažšia aj na záver. Ja už takmer končím s ružovým balzamom a pri aplikácii si natieram aj kožu okolo pier, keďže balzam má na konci formu 2 cm kruhu. 

Ale prejdime na pozitíva: hydratácia, chuť, vôňa (ako kedy :D), jemnosť a hebkosť. 
Hydratácia týchto balzamov je celkom dobrá. Naozaj vedia uľaviť suchým perám a ostanú na perách dostatočne dlho na to, aby im poskytli správnu dávku hydratácie. S jedením sa balzamy zotrú a je potrebné ich znova aplikovať. 
Čo je na týchto balzamoch skvelé je ich príchuť. Oba balzamy, čo mám, majú skvelú príchuť - jemnú a sladkú. Chutí naozaj dobre, a nie že by sa balzamy mali z pier zlizovať, ale týmto budete musieť odolávať. A navyše príjemná chuť balzamu sa bude páčiť aj vašim polovičkám. 
Ako som spomínala vyššie, vôňa je trochu sporná kategória, ale musím ju zaradiť aj medzi pozitíva. Mix granátového jablka a maliny vonia božsky. Je to jemná, sladká, delikátna, ovocná vôňa, ktorá veľmi spríjemní používanie balzamu. 
No a na záver jemnosť a hebkosť - veď na to si balzamy aplikujeme. A tieto balzamy dokážu vytvoriť z popraskaných a suchých pier presný opak. Aplikovať sa môžu akokoľvek často a prinesú výsledky. Takže ak vás pery trápia, určite eos vyskúšajte. 

Na výber je ešte veľa ďalších príchutí, takže je len na vás, ktorá vás osloví. Ja vám z tejto mojej dvojky viac odporúčam ružový mix granátového jablka a maliny. Mňa osobne ako ďalší v poradí zaujíma sweet mint príchuť - mätu ja mám strašne rada. 
Kozmetiku značky eos si môžete kúpiť online alebo v drogériách. Cena za balzamy na pery (mandarínkový alebo granátové jablko a malina) sa pohybuje od 6 do 10 €. 
Celkové hodnotenie: 4 z 5.

3 komentáre:

  1. Sweet mint je môj obľúbený, na perách vytvára aj chladivý pocit :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj chladí? Tak potom ho určite vyskúšam :))

      Odstrániť
  2. ja chladive nemusim najviac sa mi pači strawberry sorbet :)

    OdpovedaťOdstrániť