Menu

pondelok 2. júna 2014

Avon Cocoa Butter - hydratačný krém s kakaovým maslom

Aj v letnom období potrebuje pokožka hydratáciu. Väčšinou však v lete stačí ľahký hydratačný krém, aby sa pleť cítila pohodlne. Najlepšie je ho naniesť ráno pred aplikáciou ochranného faktora a mejkapu. Najprv treba nechať vstrebať hydratačný krém do pokožky, až potom nanášať ochranný faktor. Ak by ste dva krémy zmiešali, rozriedili by ste SPF a tým pádom by bol ochranný faktor nižší. Aj z tohto dôvodu je ľahký hydratačný krém výhodnejší, pretože sa rýchlejšie vstrebe. V tomto príspevku si zhodnotíme hydratačný krém od značky Avon care ♥ s názvom Cocoa Butter Revitalising Moisture Face Cream.


Ako už názov naznačuje, tento hydratačný krém obsahuje kakaové maslo a navyše aj vitamín E. Revitalizačný hydratačný krém má vyživiť pokožku a dodať jej žiaru a jas. Krém má tiež výraznú vôňu, mne vonia ako kakao a kokos. 

Kakaové maslo pochádza z kakaových bôbov. Má štyri hlavné pozitívne účinky pre pokožku: antioxidant, odstránenie strií, hydratácia a ozdravenie citlivej pokožky. Kakaové maslo je bohaté na antioxidanty, ktoré bojujú proti voľným radikálom. Zároveň je často používané na boj so striami a inými problémami citlivej kože ako napríklad ekzém. No a v neposlednom rade má vynikajúce hydratačné účinky. Obsahuje veľa mastných kyselín, ktoré hydratujú pokožku do hĺbky. 

Vitamín E bol objavený v roku 1922 a okrem mnohých účinkov na celkové zdravie, má aj skvelé omladzujúce účinky na pleť, tým že zamedzuje tvorbe vrások. Práve nedostatok vitamínu E sa môže prejaviť suchou pokožkou so škvrnami. 


Konzistencia tohto krému je hustá, ale ľahká. Krém sa veľmi jednoducho rozotiera do pokožky a vstrebe sa za pár minút. Pleť naozaj zanechá jemne rozžiarenú, ale po nanesení mejkapu tento efekt zmizne. Vôňa je veľmi výrazná, sladká a jemne prevonia aj tvár. Keď píšem túto recenziu, krém tu sedí otvorený predo mnou na stole a jeho vôňa je veľmi výrazná. Mne sa páči, ale ak vám silné a sladké vône prekážajú, toto asi nebude produkt pre vás. Na druhej strane, ak vám všetko čokoládové a kakaové super vonia, tento krém vás chytí za srdce. Hydratácia je stredného stupňa. Povedala by som, že pre normálnu až mastnú pokožku. Pre suchú pleť nebude tento stupeň hydratácie postačovať. Aj ja po ňom v súčasnosti menej siaham, keďže mám suchú pleť. Ale viem si ho vynikajúco predstaviť ako denný letný krém pre normálnu pleť. 


Takže celkové hodnotenie je: sladko voňajúci hydratačný krém pre normálnu pleť. Ľahko sa rozotiera, rýchlo sa vstrebe a rozjasní pleť. 

Celkové hodnotenie: 4 z 5.

Kozmetiku značky Avon si môžete kúpiť prostredníctvom katalógu alebo online. V línii Cocoa Butter môžete tiež nájsť krém na ruky a krém na telo. Revitalizačný hydratačný krém na pleť stojí okolo 2 - 3 € (kúpiť tu).

Ďalšie hodnotenia hydratačných krémov:

- pre normálnu a mastnú pleť: Neutrogena Oil Free MoisturizerGarnier Dark Spot Corrector


- na boj s vráskami: Vichy Ideália


Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára