Menu

piatok 20. júna 2014

Sérum proti pigmentovým škvrnám

Pigmentové škvrny sú tmavé fliačiky na koži spôsobené zvýšenou produkciou melanínu. Existujú dva druhy melanínu: pravý a červený. Pravý má čiernu alebo hnedú farbu a nachádza sa u osôb tmavej pleti. Červený melanín sa nachádza u ľudí svetlej pleti. Pomer pravého a červeného melanínu určuje farbu pleti. Melanín, ktorý produkuje koža nás chráni pred UV lúčmi, dymom, znečistením alebo alergickou reakciou. Najmenej melanínu máme po narodení a s pribúdajúcim vekom, počas ktorého sa viac vystavujeme slnku, telo produkuje viac melanínu. Časť melanínu sa stráca s odlupovaním kože, ďalšia časť sa vytvára s intenzitou slnenia. 

Hlavné príčiny vzniku pigmentových škvŕn:

1, vek: 90 % ľudí nad 50 rokov má pigmentové škvrny na miestach, ktoré boli pravidelne vystavované priamemu slnku. 

2, priveľa slnka: nadmerné slnenie spôsobuje nadmernú tvorbu melanínu a ten spôsobuje pigmentové škvrny. Najlepšie riešenie je tu samozrejme prevencia. Používajte krém na opaľovanie každý deň, napríklad: Elisabeth Arden Sun Defence SPF 50

3, jazvy alebo podráždenie kože: pigmentové škvrny môžu byť spôsobené aj nešetrným čistením kože, akné, voňavkami, nedostatkom vitamínov, popálením...

4, hormonálna antikoncepcia: v tomto prípade sa škvrny vytvoria náhle a väčšinou po vysadení zmiznú.

5, tehotenstvo: kvôli hormonálnej nerovnováhe môžu škvrny vzniknúť a po pôrode väčšinou zmiznú.

6, dedične: ak sú pigmentové škvrny dedične podmienené začnú sa objavovať už okolo tretieho roku.
Jednou z možností ako sa zbaviť pigmentových škvŕn je používať bieliaci krém. V tomto príspevku si môžete prečítať recenziu na sérum proti pigmentovým škvrnám od značky Diet Esthetic s názvom Xtreme Arbutin


Diet Esthetic Xtreme Arbutin sérum je určené na liečbu škvŕn na tvári a odstránenie príčin zafarbenia kože. Pri pravidelnom používaní by toto sérum malo zosvetliť pigmentové škvrny prirodzeným spôsobom. Aktívne látky sú tu arbutin, extrakt zo sladkého drievka, vitamín E, vitamín C a koji kyselinu. Neobsahuje parabény ani minerálne oleje. 

Arbutin pôsobí preventívne proti formovaní melanínu. Môžete ho nájsť napríklad v pšenici alebo aj v šupke hrušiek či medvedici lekárskej. Dá sa vytvoriť aj synteticky. Aby bol arbutin účinný má sa používať dlhodobo a pravidelne. Extrakt zo sladkého drievka má protizápalové, antibakteriálne, antivírusové, antioxidačné a mnohé iné prospešné účinky. Vitamíny E sú základom pre zdravú kožu. Koji kyselina sa tiež používa na zosvetlenie kože, má antibakteriálne účinky. 


Sérum je biela ľahká emulzia, ktorá sa rýchlo vstrebáva do pokožky. Aplikuje sa pred denným krémom a nezanecháva mastný film na pokožke. Sérum sa predáva v balení s pumpičkou, ktorá uľahčuje používanie a navyše balenie je priehľadné, takže vidíte, koľko produktu vám ešte ostáva. Ja som toto sérum niekoľko mesiacov používala, momentálne je balenie úplne prázdne a môžeme si pozrieť výsledky.


Malý obrázok je PREDTÝM,  väčší je PO spotrebovaní celého balenia. V čiernom krúžku je práve vzniknutá škvrna a môžete vidieť, že vďaka tomuto séru sa škvrna takmer úplne stratila. V žltom krúžku sú najstaršie škvrny a na tie jedno balenie produktu nestačilo. Vyzerajú rovnako ako pred používaním séra. V červenom krúžku sú škvrny, ktoré vznikli pred čiernym krúžkom, ale po žltom krúžku, teda "strednodobé".  A tie, ako si môžete všimnúť, mierne zmizli, ale asi by potrebovali ešte jedno balenie, aby úplne zmizli. 

Výsledok je ten, že ak začnete používať toto sérum hneď po vzniku škvŕn, je účinné. Na staršie škvrny budete potrebovať viac balení, aby tie škvrny vybielilo. Kozmetiku značky Diet Esthetic si môžete kúpiť online. Xtreme Arbutin sérum stojí okolo 16 € (kúpiť tu).

Celkové hodnotenie: 3,5 z 5.

Ďalšie hodnotenie produktu proti pigmentovým škvrnám: Bioderma White Objective Aplikačné pero

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára