Menu

štvrtok 5. júna 2014

Garnier Essentials - odličovacie obrúsky

Odličovacie obrúsky by nemali chýbať v žiadnej poriadnej kozmetickej výbave. Ich využitie je omnoho väčšie ako len na základné odlíčenie mejkapu. Viaceré kozmetické značky ich majú vo svojich kolekciách a my si tak môžeme vybrať nielen cenu, ale aj rôzne prísady či konkrétny typ pleti. Existujú obrúsky na odlíčenie len pleti alebo pleti aj očí. Niektoré dokážu odlíčiť tiež vodeodolný mejkap. Jedno balenie obsahuje približne 25 - 30 obrúskov. Toto sú všeobecné charakteristiky. V tomto príspevku si konkrétne zhodnotíme odličovacie obrúsky od značky Garnier z línie Essentials s názvom 25 Ultra - cleansing wipes.


Garnier Essentials odličovacie obrúsky v ružovom balení sú určené pre suchú a citlivú pleť. Jedno balenie obsahuje 25 obrúskov, ktoré sú napustené čistiacim mliekom. Množstvo čistiaceho mlieka v jednom obrúsku sa rovná približne dvom dávkam mlieka na obyčajnom vatovom tampóne. Tieto obrúsky odličujú aj vodeodolný mejkap a sú určené na odlíčenie tak pleti ako aj očí. Okrem odličovacieho mlieka sú tieto obrúsky napustené aj vitamínom E a extraktom z ruží. 

Vitamín E patrí medzi antioxidanty, ktoré ochraňujú pokožku. Extrakt z ruží má hydratačné, spevňujúce a upokojujúce účinky a je ideálny na starostlivosť o suchú pleť. 

Obrúsky sa predávajú v plastovom obale a keď si jeden obrúsok vytiahnete, je vhodné balenie okamžite uzavrieť, aby ste predišli vysychaniu ostatných obrúskov. Môj tip je skladovať obrúsky na poličke hore nohami, teda uzáverom dole. Za prvé to pomôže znížiť prístup vzduchu a tým vysychaniu. Za druhé vďaka gravitácii budú utierky, ktoré sú najnižšie, viac vlhkejšie. 

Samotné obrúsky sú kvalitné a z pevného materiálu. Keď si nimi budete chcieť odlíčiť tvár, budete potrebovať dva obrúsky - jeden na pleť, druhý na oči. Odličovacieho mlieka obsahujú dosť, niekedy sa mi zdá, že až príliš.


Odličovacie obrúsky sú vhodné nielen na to očividné odlíčenie namaľovanej tváre. Aj keď nemáte na tvári mejkap a chcete si napríklad aplikovať pleťovú masku, je vhodné prejsť si tvár odličovacím obrúskom, aby ste ju očistili od potu, mazu a ostatných nečistôt. Najlepšie výsledky z pleťovej masky dostanete len vtedy, ak bude aplikovaná na čistú pleť. 

Ďalej môžete obrúsky použiť aj pri samotnej aplikácii mejkapu. Ak sa vám náhodou niečo nepodarí, napríklad linka alebo sa vám rozmaže maskara, najjednoduchšie je to opraviť takýmito obrúskami. 

Môžete si ich tiež hodiť do plážovej tašky a osviežiť nimi pleť počas pobytu pri bazéne alebo mori. Pleť tak jednoducho zbavíte piesku, špiny či potu, ktoré môžu spôsobiť vyrážky. 

No a v neposlednom rade sú vynikajúce na cestovanie. Nemusíte so sebou vláčiť fľašky s odličovačom a vatové tampóny. Stačí vám jedno malé balenie takýchto obrúskov. 

Odličovacie obrúsky od Garnier určené pre suchú pleť sú celkom dobré. Sú schopné odstrániť aj vodeodolný mejkap a zvládnu aj všetky vyššie vymenované úlohy. Mne sa však niekedy zdá, že toho mlieka tam je trochu priveľa, ale to je individuálne. Vôňu majú jemnú a príjemnú. Mám ich otvorené už asi mesiac a zatiaľ nezačali vysychať. 

Celkové hodnotenie: 3,5 z 5.

Kozmetiku značky Garnier si môžete kúpiť v drogérii, hypermarketoch alebo online. Odličovacie obrúsky stoja okolo 3 - 4 € (kúpiť tu).

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára