Menu

utorok 25. marca 2014

Elisabeth Arden 8 hour cream - SUN DEFENCE SPF 50

Krém  na opaľovanie je nevyhnutnosť počas celého roka. Ako sa stenčuje ozónová vrstva a viac škodlivých lúčov preniká na našu zem, pokožka potrebuje väčšiu ochranu. Špeciálne pokožka na tvári, keďže tá známky nadmerného slnenia ukáže najviac - pigmentové škvrny, vrásky, vysušenie pleti, to všetko môžeme pripísať slnku. Našťastie sa tomu dá predísť, stačí na to denne si aplikovať krém s ochranným faktorom. 

Výška ochranného faktora závisí od viacerých faktorov: geografická poloha, ročné obdobie, aktivity, dĺžka pobytu na slnku, vek a fototyp. Ak si totiž vyberiete nesprávny faktor alebo dokonca žiadny, koleduje si o problémy. Koža si všetko veľmi dobre zapamätá a neskôr vám to vráti aj s úrokmi, to dobré aj to zlé. Medzi to zlé patria okamžité reakcie na spálenie, ako začervenenie kože, svrbenie, opuchy, pľuzgiere. Horšie sú však neskoršie dlhodobé následky. V nejakom článku som dokonca čítala, že jednou z desiatich vecí, ktoré človek na staré kolená ľutuje, je aj nepoužívanie krému s ochranným faktorom. 

Používanie ochranného krému proti slnku je podľa mňa jedna z najlepších a najdôležitejších vecí, akú môžete pre svoju pleť urobiť. Prevencia je vždy lepšia ako liečba a bohužiaľ škoda, ktorú dokážu napáchať slnečné lúče sa veľmi ťažko odstraňuje. Preto radím úplne každému, aby do svojej každodennej starostlivosti o pleť zaradil krém na opaľovanie. 

V tomto príspevku si zhodnotíme krém na tvár s ochranným faktorom 50 od značky Elisabeth Arden s názvom Sun Defence for Face SPF 50.


SPF 50 sa považuje za vysokú ochranu. Číslo 50 znamená, koľko krát si môžete predĺžiť pobyt na slnku bez strachu, že sa spálite. Ak vám napríklad bez krému trvá 15 minút a potom vaša pokožka sčervenie, s SPF 50 sa vám tento čas predĺži na 750 minút, čiže 12,5 hodiny. SPF 50 znamená aj to, že krém zabráni 98% škodlivých lúčov, aby prenikli na vašu pokožku. 

Dostatočná ochrana pre vašu pleť neznamená len použitie správneho SPF, ale aj použitie dostatočného množstva. Ideálne by sme si na tvár mali aplikovať množstvo rovnajúce sa aspoň polovici čajovej lyžičky. Keď sa totiž robia testy týchto krémov, výška SPF sa určuje na hrudke krému, nie na kréme rozotretom na pol milimetra. Preto sa nebojte a smelo aplikujte hrubú vrstvu.  

Tento ochranný krém od Elisabeth Arden predstavuje vysokú ochranu pre tvár. Aplikuje sa pred nanesením mejkapu, po dennom kréme. Krém má výraznú vôňu, na akú sme zvyknutí pri výrobkoch od Elisabeth z línie 8 Hour Cream.  Krém má jemnú, ľahkú konzistenciu, jednoducho sa rozotiera a rýchlo sa vstrebáva. Neobsahuje žiadne oleje, preto je vhodný na každodenné použitie aj pre mastnú pleť. Všetky výhody línie 8 Hour Cream sú aj v tomto produkte. Okrem slnečnej ochrany pred UVA a UVB lúčmi, aj hydratuje vašu pleť minimálne 8 hodín. 


Výrobky značky Elisabeth Arden si môžete kúpiť v parfumériách, hypermarketoch aj online. Sun Defence for Face SPF 50 stojí približne 15-20 € (kúpiť tu).

Pre mňa patrí tento krém k mojim veľkým obľúbencom, používam ho denne a každému ho odporúčam. Pleť chráni, hydratuje a nespôsobuje žiadne alergické reakcie. 

Celkové hodnotenie: 5 z 5.

Ďalšie hodnotenie Elisabeth Arden: 8 Hour Cream The Original. Denný hydratačný krém SPF 15

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára