Menu

nedeľa 20. apríla 2014

Elisabeth Arden - denný hydratačný krém SPF 15

Denný hydratačný krém je dôležitý pre zdravý vzhľad našej pokožky. Pleť o hydratáciu pripravuje veľa faktorov, napríklad zmeny počasia, znečistenie, klimatizácia, občas aj mejkap alebo iná kozmetika a mnohé ďalšie. Našťastie pomoc je na ceste. K jedným z mojich najobľúbenejších línii hydratačných krémov patrí Elisabeth Arden 8 Hour Cream

Legenda hovorí, že 8 hour cream bol vytvorený v roku 1930 kombináciou petrolátu, beta hydroxidov a vitamínu E. Balzam žltej farby bol vynikajúco účinný a keď jedna lojálna klientka použila tento krém na liečenie odretého kolena svojho dieťaťa, presne po 8 hodinách bolo koleno vyliečené. Odvtedy sa balzam nazýva 8 Hour Cream a jeho vynikajúce liečivé účinky sa používajú do súčasnosti. Samozrejme už v rozšírenej verzii. Pod touto líniou totiž vzniklo niekoľko rôznych krémov na tvár, telo, ruky, na opaľovanie a ďalšie. V tomto príspevku si zhodnotíme Intensive Daily Moisturizer for Face SPF 15, v preklade intenzívny denný hydratačný krém s ochranným faktorom 15. 


Intenzívny denný krém s ochranným faktorom 15 nám o sebe tvrdí, že všetko, čo máme radi na originále, 8 Hour Cream Skin Protectant, máme teraz k dispozícii vo forme denného krému, navyše aj s ochranou proti škodlivým slnečným lúčom. Tento denný hydratačný krém zanechá pleť jemnú, hladkú a hydratovanú minimálne osem hodín. Formula obsahuje zloženie a klasickú vôňu línie 8 Hour Cream a navyše chráni pleť pred efektmi extrémneho počasia a klimatických zmien, zatiaľ čo ochranný faktor poskytuje zábranu škodlivým účinkom slnka. Tento krém odporúča aj Skin Cancer Foundation (nadácia proti rakovine kože). Krém je vhodný pre každý typ pokožky a tiež každú vekovú skupinu. 

Denný hydratačný krém sa aplikuje na vyčistenú tvár a krk každý deň. Jeho aplikácia je veľmi jednoduchá, krém sa ľahko rozotiera a rýchlo vsiakne do pokožky. To je jeden z rozdielov medzi týmto krémom a 8 hour cream originálom. Zatiaľ čo originálu veľmi dlho trvá, kým úplne vsiakne do pokožky, hydratačný krém sa vsiakne takmer okamžite. Ak teda chcete benefity tejto línie bez čakania, lepšou voľbou bude asi tento krém. 

Intenzívny hydratačný krém je biely krém, narozdiel od originálu, ktorý je žltý, a aj textúra je iná. Originál je skôr balzam, tento krém má textúru klasického hydratačného krému. Práve preto sa vynikajúco hodí pod mejkap. Ak sa potrebujete suchej pokožky zbaviť rýchlo, tento krém vám určite pomôže. 

Vôňa je, ako už bolo spomenuté, klasická pre túto líniu. Výrazná, ostrá a viem si predstaviť, že by niekomu mohla prekážať. Nepatrí ani medzi moje obľúbené, ale už som si na ňu zvykla. 


Intenzívny denný hydratačný krém hodnotím veľmi pozitívne. Páči sa mi celá línia krémov od Elisabeth Arden, pretože to nie sú len obyčajné krémy, ale majú aj viaceré pridané benefity. Ale čo je najdôležitejšie hydratujú naozaj dlhý čas. Ak si k tomu prirátame ľahkú aplikáciu a okamžité vsiaknutie tohto krému, pridáme ochranu proti slnku a odpočítame tú vôňu, máme výborný hydratačný krém na každý deň. Už nemusíte používať ochranný faktor zvlášť a navyše krém obsahuje aj vitamín E, ktorý hydratuje a prospieva pokožke viac ako 8 hodín. 

Kozmetiku značky Elisabeth Arden si môžete kúpiť v parfumériách, hypermarkete alebo online. Intensive Daily Moisturizer for Face SPF 15 sa predáva za cenu od 24 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 4,5 z 5. 

Viac o Elisabeth Arden 8 Hour Cream Skin Protectant originále si môžete prečítať v tomto príspevku. Hodnotenie Krému na tvár s ochranným faktorom 50 z tejto línie si môžete prečítať v tomto článku

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára