Menu

streda 2. apríla 2014

Dermacol BB wash: multiaktívny umývací krém

Čistenie pleti je jedna z najdôležitejších činností pri starostlivosti o pleť. Môžete si kúpiť aj najdrahšie krémy na svete, ak nebudete mať dokonale vyčistenú pleť, nebudú poriadne fungovať. V súčasnosti, keď bývame v mestách a znečistenie ovzdušia je na vysokej úrovni, je tento problém ešte viac aktuálny. Pleť jednoducho musíte zbaviť všetkej špiny, nečistôt a baktérií, aby ste s ňou boli spokojní. Základom je odlíčenie, avšak len to, samo o sebe nestačí. Treba zájsť ešte o krok ďalej a pleť aj vyčistiť. Prípravkov na čistenie pleti nájdete kopec a sú bežne dostupné v drogériách, hypermarketoch alebo online. V tomto príspevku si zhodnotíme multiaktívny umývací krém od značky Dermacol s názvom BB wash


Multiaktívny umývací krém má 8 funkcií a  je vhodný pre všetky typy pleti. Krém sa aplikuje na navlhčenú tvár, krk a dekolt. Jemnými krúživými pohybmi masírujte produkt po tvári, pokiaľ sa nevytvorí pena a potom zmyte teplou vodou. Funkcie, ktoré tento umývací krém má dokázať sú: čistenie, odličovanie (aj očí), tonizovanie, osvieženie, hydratovanie, regenerácia, upokojenie a rozžiarenie pleti. Krém obsahuje aj kyselinu hyaluronovú, ktorá je známa svojimi hydratačnými a regeneračnými účinkami. Zároveň chráni pokožku pred vonkajšími vplyvmi, blokuje voľné radikály, koriguje problémové prejavy pleti, urýchľuje hojenie a bráni vzniku jaziev.

Poďme sa teraz pozrieť na to, ako BB wash zvláda svojich 8 úloh:

1, čistenie: BB wash čistenie zvláda na jednotku. Pleť je po použití krému krásne vyčistená a žiadne zvyšky mejkapu či odličovača alebo čohokoľvek iného na nej nenájdete.

2, odličovanie: BB wash môžete použiť aj ako hlavný odličovač. Dá sa ním odlíčiť nielen tvár, ale aj oči. Pre mňa je to ale zdĺhavé a navyše si tvár pred použitím musíte navhlčiť, čo keď máte maskaru na očiach nie je dvakrát príjemné. Túto funkciu BB wash-u preto nevyužívam a pleť aj oči si odličujem micelárnou vodou, napríklad od Garnier

3, tonizácia: Tonizácia znamená navrátenie pokožke pôvodnú hladinu pH a vlhkosti, akú by mala prirodzene mať. Používanie rôznych prípravkov, najmä odličovačov, má tendenciu zmyť z pleti všetko, aj to dobré a prirodzené prostredie. Preto boli vymyslené tonery, ktoré pleť upokoja a pomôžu sa jej rýchlejšie dostať do vyrovnaného stavu. Toner po čistení používam tak či tak. Ale keďže toner na tvári ostáva a tento umývací krém sa zmyje, veľké tonizačné účinky BB wash nemá. 

4, osvieženie: Súhlasím. Pleť je po zmytí krému čerstvá a osviežená. 

5, hydratácia: Myslím, že týmto bodom nám tvorcovia chceli povedať, že BB wash nevysušuje pokožku. Pretože ako môže prípravok hydratovať pleť počas tej pol minúty, čo je na pleti? Krém síce obsahuje kyselinu hyaluronovú, ktorá je vynikajúca na hydratáciu, ale počas tak krátkej doby ani taký zázrak, akým kyselina hyaluronová je, nestihne hydratovať nič. Ale na druhej strane je pravda, že BB wash nevysušuje pleť.

6, regenerácia: Rovnaký problém ako pri predošlom bode. Regeneračnou látkou je tu opäť kyselina hyaluronová, ale za krátky čas, po ktorom ju navyše zmyjeme z pleti, sa jej to nepodarí. 

7, upokojenie pleti: V tomto bode súhlasím. Ak máte pleť podráždenú, tak BB wash ju upokojí a zmierni podráždenie. Tým, že pleť vyčistí, často odstráni aj príčinu podráždenia. 

8, rozžiarenie pleti: Po použití BB wash je pleť očistená od všetkých baktérií a nečistôt, takže áno, žiari čistotou. 


Čo sa týka samotnej konzistencie produktu, tak je to krém. Má slabo ružovú farbu a jemnú vôňu. Trochu ťažšie sa rozotiera po tvári a dlhšie trvá než začne peniť. Pena, ktorú vytvorí je len mierna. Predpokladám, že je to spôsobené tou krémovou konzistenciou. 

Kozmetiku značky Dermacol si môžete kúpiť v drogérii alebo online. BB wash stojí približne 3 - 5 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 3,5 z 5. BB wash funguje vynikajúco na čistenie pleti, aj keď jeho použitie je trochu ťažšie než by sa mi páčilo. Ostatné funkcie spojené s čistením tiež zvláda. Odličovanie pomocou krému je trošku nepraktické a toner by som si tiež zaobstarala samostatný, napríklad Saloos kvetinovú pleťovú vodu alebo Essence My Skin toner

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára