Menu

piatok 25. apríla 2014

Max Factor Face Finity mejkap

A je to tu. Ak tento blog sledujete už dlhšie, určite viete, že Max Factor mejkapy mám zvyčajne veľmi rada. Sľúbila som vám hodnotenie ďalších mejkapov od tejto značky a tá chvíľa prišla práve teraz. Zhodnotíme si mejkap s názvom Face Finity od značky Max Factor


Koncept Face Finity mejkapu je taký, že v tejto fľaštičke nájdete podklad, korektor a mejkap všetko v jednom. Mejkap zároveň obsahuje ochranný faktor 20. Znie to ako splnený sen. Jeden produkt, ktorý vám vyčaruje dokonalú pleť, ochráni vás pred škodlivými slnečnými lúčmi a zároveň vydrží celý deň. 

Face Finity sa predáva v 30 ml fľaštičke s vrchnáčikom a pumpičkou. Pumpička sa dá otočiť a zablokovať a to veľmi výhodné najmä pri cestovaní. Nemusíte sa báť, že sa vám mejkap rozleje v kozmetickej taške. 

Tento mejkap je tekutý a je jeden z najtekutejších, aké mám. Zároveň má ľahkú konzistenciu a vôbec nemáte pocit omietky. Najlepšie sa aplikuje štetcom. Pri použití prstov sa mejkap rýchlo roztečie a preto musíte pracovať rýchlo. Taktiež s prstami je ľahké mejkap rozotrieť až príliš a potom nebude krycia schopnosť taká dobrá. Môj najobľúbenejší štetec na mejkap je od značky e.l.f. a viac sa o ňom môžete dočítať v článku Kozmetické štetce, ktoré musíte mať. Mejkap sa dá aplikovať aj s navlhčenou hubkou, ale opäť, podľa mňa, tá mejkap rozotrie až príliš. 

Čo sa týka krycej schopnosti tohto mejkapu, tá je stredná. Stredný level krytia znamená, že mejkap zjednotí odtieň pokožky, ale ak máte nejaké výrazne začervenané miesta alebo podobne, budete potrebovať aj korektor. Problém začervenania môžete vyriešiť napríklad podkladom určeným špeciálne pre tento problém, napríklad od Catrice Prime and Fine. Inak tento mejkap na predĺženie trvania podklad ani nepotrebuje. Na obale sa píše, že mejkap funguje aj ako podklad a to je pravda. 

Korektor však potrebovať budete, minimálne pod oči. Ak sa však vyskytne potreba zakryť niečo viac na tvári, kľudne môžete naniesť druhú vrstvu mejkapu a vklepať ju na dané miesto. Mejkap nebude pôsobiť neprirodzene a vďaka tekutej konzistencii splynie s prvou vrstvou. 

Ochranný faktor 20 je dostatočne vysoký na to, aby ste už nemuseli použiť dodatočný krém na opaľovanie. Ak však nejaký skvelý krém na opaľovanie na tvár hľadáte, vyskúšajte Elisabeth Arden Sun Defence


Face Finity mejkapu trvá asi 10 minút, kým úplne zaschne a odvtedy sa už z tváre nepohne. Odporúčam vám nechať ho zaschnúť, urobiť si oči a až potom aplikovať púder. Aj keď s týmto mejkapom púder ani nebudete potrebovať, ak máte normálnu pleť. Mejkap má matný finiš. Ak však máte suchú pleť, tá sa s týmto mejkapom veľmi rada mať nebude. Zachytáva sa na vysušených miestach a to nepôsobí pekne ani prirodzene. 

Odtieň, ktorý mám, má názov Warm Almon 45. Je to svetlá béžová farba so žltými podtónmi. Len by som chcela upozorniť, že odtieň 45 warm almond sa nachádza aj pri Max Factor mejkape Miracle Touch a ten by som ja rozhodne nepoužila, pretože je o niekoľko odtieňov tmavší. Prečo dali rovnaké meno rôznym odtieňom naozaj nechápem, takže sa nespoliehajte na názov a budete musieť nájsť svoj odtieň odznova. 

Celkovo tento mejkap hodnotím skvelo. Je ľahký, má matný finiš a ľahko sa rozotiera. Krytie je stredné, ale dá sa aplikovať ďalšia vrstva, ktorá vyzerá prirodzene. Keď mejkap necháte zaschnúť, vydrží celý deň a nemusíte použiť ani podklad. Navyše obsahuje ochranný faktor a praktickú pumpičku. Občas tento mejkap zmiešam s Estee Lauder Double Wear a nepriestrelný mejkap s perfektným krytím je na svete. 

Kozmetiku značky Max Factor si môžete kúpiť v drogérii, parfumérii alebo online. Face Finity mejkap stojí približne 11 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 4 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára