Menu

sobota 26. apríla 2014

Essence Pure Skin línia

Essence má vo svojej kozmetickej ponuke aj líniu Pure Skin. Táto línia je zameraná na mastnú pleť so sklonom k akné. V línii nájdete kozmetiku aj prípravky na ošetrenie pleti. V tomto príspevku si zhodnotíme púder a mlieko na vyrážky. 

Kompaktný púder aj SOS spot killer mlieko obsahujú komplex clearderm, ktorý pôsobí proti vyrážkam. Clearderm komplex obsahuje zinok a výťažky z kvetov nechtíka a kamilky

Kompaktný púder prekryje nedokonalosti pleti bez toho, aby upchal póry. Zároveň má upokojujúci a protizápalový účinok. Púder dobre poslúži na zmatnenie pleti, ale veľmi mastná pleť bude musieť púder reaplikovať po niekoľkých hodinách. Púder má aj kryciu schopnosť, rozhodne nie je transparentný. Odtieň, ktorý mám je 01 beige a mne celkom pasuje. Veľký výber odtieňov však nenájdete. Čo sa  týka upchávania pórov, púder je ľahký a naozaj neupcháva póry. Pleť po aplikácii vyzerá prirodzene. Žeby však nejako extra pomáhal pri boji s vyrážkami, to nemôžem povedať. Aj keď som si púder aplikovala každý deň, s akné nič neurobil. Tento kompaktný púder je okej, nemám voči nemu väčšie výhrady, ale zázraky ohľadom akné od neho rozhodne nečakajte. 


SOS spot killer mlieko na vyrážky je dvojfázová emulzia. Vo fľaštičke je biely prášok a emulzia. Obe zložky zmiešate pretrepaním dokopy a pomocou priloženého štetca aplikujete priamo na vyrážky. Mlieko je biele a aplikuje sa večer, aby pôsobilo celú noc. Mlieko zaschne a zostane biele. Ráno si tvár umyjete a výsledok je zmenšené a vysušené akné. Mlieko obsahuje alkohol a ten je cítiť vo vôni produktu. Alkohol však môže veľmi ľahko spôsobiť podráždenie pokožky, preto si dávajte pozor. Ja som žiadne podráždenie nezaznamenala. Mlieko pomáha s veľkými vyrážkami, ktoré práve vznikli. Na čierne bodky a stopy po akné veľmi nezaberá. Mlieko skrátka vysuší vyrážku, na jej doliečenie si budete musieť nájsť niečo iné, alebo to nechať na prírodu, kým vyrážka zmizne sama. Priložený štetec je trochu hrubý a škrabe. Pre mňa je tiež trochu veľký, ale produkt sa ním dá aplikovať. Ďalšia vec, pri spaní sa časť produktu zotrie na vankúši a ak sa zotrie z vyrážky, ktorú chcete vyliečiť, očividne sa vám to nepodarí. Ak mlieko necháte voľne zaschnúť, trochu začne opadávať na oblečenie. Ale celkovo, ak sa nebudete v noci veľmi prehadzovať a nanesiete primeranú vrstvu mlieka na vyrážku, ráno bude zmenšená. Samozrejme za noc úplne nezmizne, ale pomôže urýchliť ten proces. 


Oba produkty stoja okolo 3 - 4 €. Kúpiť si ich môžete v drogérii alebo online.

Celkové hodnotenie púder: 3 z 5.

Celkové hodnotenie mlieko: 4 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára