Menu

nedeľa 4. mája 2014

Gél na akné: Clinique anti-blemish solutions

Dnes sa pozrieme na jeden z najčastejších kožných problémov - akné. Je to boj na dlhé trate a z mojej skúsenosti ide vždy o správnu kombináciu produktov. Príčin vzniku akné je mnoho a samozrejme ako prvé treba odhaliť hlavnú príčinu a pracovať na jej odstránení. Všetky kozmetické produkty sú len doplnok a nie hlavná liečba. Kozmetika vám pomôže zbaviť sa už existujúceho akné. Na to sú tu rôzne gély, krémy, séra a podobne. V tomto príspevku si zhodnotíme gél na akné od značky Clinique z línie Anti - Blemish Solutions s názvom Spot Treatment Gel


Spot Treatment Gel je priesvitný gél určený na lokálne ošetrenie akné, zväčšených pórov a škvrny na tvári. Gél pomáha zmenšiť začervenanie tváre a nadmernú tvorbu mazu. Aplikuje sa len na postihnuté miesto buď ráno a / alebo večer. Môžete ho naniesť pod mejkap, ale aj na mejkap. Gél je priesvitný, takže mejkap neporuší. Predáva sa v 15 ml balení a keďže gél sa aplikuje len na vybrané miesto, tuba vám vydrží dosť dlho. 

Kozmetika značky Clinique neobsahuje žiadne parfumy a preto je vhodná na dennú aplikáciu. Parfumy môžu vyvolať alergické reakcie a tie môžu vyvolať zhoršenie akné. Tento gél je testovaný na alergické reakcie a preto aj citlivejšia pleť môže po tomto gély smelo siahnuť.

Spot Treatment Gel sa predáva v plastovej tube. Produkt sa vytlačí cez vrch a môžete ho aplikovať z tuby priamo na tvár alebo najprv na prsty a potom gél aplikovať. Toto balenie je veľmi "travel friendly", nehrozí, že sa rozbije alebo vyleje v kabelke alebo v kufri. 


Spot Treatment Gel ako aktívne látky obsahuje kyselinu salicylovú, hamamel virgínsky a ďalšie. Kyselina salicylová sa hojne používa v boji proti akné. Rýchlo zahojí pleť, vyčistí póry, odstráni zápal a upokojí podráždenie. Tiež znižuje produkciu mazu, ale treba ju používať dlhodobo. Malý problém s kyselinou salicylovou je ten, že u niekoho môže vyvolať reakciu na slnko. Ak sa tomu chcete vyhnúť, aplikujte si kyselinu večer. Ak si ju budete aplikovať ráno, potom si určite naneste aj krém na opaľovanie, napríklad od Elisabeth Arden Sun Defence for FaceHamamel virgínsky sa používa hlavne na modriny a opuchy. Zároveň je však silný antioxidant a má sťahujúce účinky. 


Hodnotenie: Tento gél je príjemný na používanie. Ja ho aplikujem len večer na postihnuté miesta. Mne pomáha tak napoly. Na mierne akné zaberie, ale so silnejším už má trošku problém. Gél cez noc zmenší vyrážku, ale nevysuší pleť. To je veľmi pozitívna vlastnosť, že sa sústredí len na akné a pleť okolo nedráždi. Kyselina salicylová je špecifická v tom, že u niekoho účinkuje každý krát, u niekoho vôbec a u iných raz tak, raz onak. Musíte ju vyskúšať sami na sebe, aby ste vedeli ako účinkuje na vás. Čo sa týka zväčšených pórov, tak tie tento gél dokáže stiahnuť. Začervenanie odstráni tak mierne a len pri dlhodobom používaní. Osobne tento gél určite budem používať až do konca, ale po jeho vyprázdnení sa asi rozhliadnem inam. 

Kozmetiku značky Clinique si môžete kúpiť v parfumériách alebo online. Spot Treatment Gel stojí približne 15 - 17 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 3 z 5.

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára