Menu

štvrtok 22. mája 2014

Rimmel Fix & Perfect - podklad pod mejkap

Podklad pod mejkap nemusí byť len produkt na špeciálne príležitosti. Všetky chceme, aby mejkap vydržal čo najdlhšie. S príchodom teplejších dní bude mejkap prechádzať záťažovým testom. Aby sa vám mejkap na tvári nerozpustil, najlepšie je použiť podklad. Mnohé z nás v lete mejkap vypustia, no napriek tomu si doprajeme trošku korektoru a aj vtedy je lepšie najprv si aplikovať podklad. Tvár dokáže zmatniť, vyhladiť a predĺžiť výdrž či už spomínaného korektoru alebo aj lícenky, bronzéra a podobne. V tomto príspevku si zhodnotíme podklad pod mejkap od značky Rimmel s názvom Fix & Perfect


Rimmel Fix & Perfect Pro primer je podklad pod mejkap, ktorý sľubuje 5 služieb: vyhladenie, nový povrch pleti, rozjasnenie, zmatnenie a ochranu. Tento podklad sa predáva v 30 ml balení, čo je štandardná veľkosť pre podklad. V tube je to biely ľahký krém, ktorý sa po rozotrení stane priesvitným. 

Podklad sa aplikuje na čistú pleť, pred nanesením mejkapu. Ak si nanášate aj hydratačný krém, ten si naneste pred podkladom. Malé množstvo si rukami rozotrite buď na T-zónu alebo na celú tvár podľa potreby. 

Poďme si teraz zhodnotiť ako Fix & Perfect spĺňa zadané úlohy a ako funguje ako celok:

1, Vyhladenie: Fix & Perfect má krémovejšiu konzistenciu ako iné podklady, čo som vyskúšala, a vďaka tomu dodá pleti naozaj hladký povrch. Je to ako keby ste si nanášali hydratačný krém, pleť tak ostane hladká a rozotieranie mejkapu je omnoho jednoduchšie. Prípadné šupinky alebo iné nedokonalosti Fix & Perfect zahladí. 

2, Nový povrch pleti: Tento bod súvisí s predchádzajúcim. Tým, že pleť ostane vyhladená, získa ako keby nový povrch, na ktorý je radosť nanášať mejkap. Tento efekt je samozrejme len dočasný. Nový povrch pleti sa myslí na nanášanie mejkapu, nie na liečenie nedostatkov pleti. Tvár dostane nový povrch na približne 10 hodín. Takúto dobu u mňa podklad dokáže zachovať mejkap v pôvodnom stave. Keď použijem navyše dlhotrvajúci mejkap, napríklad Estee Lauder Double Wear mejkap, táto kombinácia prekoná snáď všetko. 

3, Rozjasnenie: Fix & Perfect je priesvitný podklad. Napriek tomu po rozotrení zanechá pleť veľmi jemne perleťovú. A teraz to myslím v tom najlepšom slova zmysle. Pleť dostane jemné rozjasnenie, ale po nanesení mejkapu sa stratí. Ak teda plánujete podklad nosiť bez mejkapu, prípadne len s korektorom, pleť dostane určitý stupeň jasu. V opačnom prípade pigmenty mejkapu tento efekt prekryjú. 

4, Zmatnenie: Áno, rozhodne. Pleť je po nanesení podkladu matná. Moja pokožka je momentálne suchá, takže musím používať hydratačné krémy a tie niekedy zanechajú na tvári mastný film. Po nanesení tohto podkladu sa mastný film zjemní. Ako dlho pokožka zmatnená ostane neviem posúdiť, keďže moja pleť je suchá. 

5, Ochrana: Pred čím chce Fix & Perfect našu pleť chrániť, to nám nepovedal. Zrejme pred roztečeným mejkapom. V tom prípade sa mu to darí na jednotku. Podklad neobsahuje ochranný faktor ani iné, pleť zlepšujúce, látky. 


Celkové hodnotenie:

Fix & Perfect podklad má krémovú konzistenciu, jemnú vôňu a je ľahko dostupný. Svoju prácu si vždy svedomito splní. Predĺži výdrž mejkapu, korektoru aj lícenky, vyhladí a zmatní pleť. To je všetko, čo od dobrého podkladu pod mejkap potrebujete. U mňa patrí k mojim najobľúbenejším podkladom spolu s Garnier 5 sec Perfect Blur. Podklad od Garnier má hustejšiu konzistenciu, Rimmel mi príde viac hydratačný. Obe však rovnako dobre zmatnia pleť a predĺžia výdrž mejkapu. 

Kozmetiku značky Rimmel si môžete kúpiť v drogérii alebo online. Fix & Perfect podklad stojí približne 5 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 5 z 5.

Ďalšie hodnotenia podkladov pod mejkap: Catrice Prime and FineBioderma Sebium Pore Refiner

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára