Menu

sobota 17. mája 2014

Clinique očné tiene - All About Shadow

Značka Clinique má vo svojej kolekcii niekoľko tieňov na oči. Kúpiť si ich môžete jednotlivo alebo v paletkách po dvoch, štyroch alebo ôsmych tieňov. Všetky tiene sú dlhotrvajúce a paletky sú zostavené tak, aby tiene spolu ladili.

Čo sa týka finišov, značka Clinique nám ponúka na výber tri: soft matte, soft shimmer a super shimmer. Soft matte sú úplne matné tiene, Soft shimmer sú mierne trblietavé a Super shimmer sú úplne trblietavé tiene. Soft shimmer obsahujú len zopár trblietok a Super shimmer sú žiariace tiene s množstvom maličkých trblietok. Tieň tak skvelo odráža svetlo, tie trblietky nie sú až tak viditeľné. 

V tomto príspevku si zhodnotíme očné tiene od značky Clinique z každej z vyššie uvedených kategórií, spojených v jednej paletke s názvom All About Shadow Quad, s odtieňmi: Angel EyesLavender Out LoudPurple Pumps a Graphite.


Clinique očné tiene sú dlhtorvajúce a pigmentované púdrové tiene. Odolávajú zhlukovaniu v záhybe oka a nestrácajú na intenzite. Tiene sú testované oftalmológmi a sú bezpečné aj pre nositeľky kontaktných šošoviek. Každý tieň, či už jednotka alebo paletka, sa predáva v balení so zrkadlom a špongiovitým aplikátorom. 

Osobne sa mi špongiovité aplikátory nepáčia, jedine ak tak na nanesenie tieňa na oči. Na rozmazanie a aplikáciu linky a ďalších detailov sú vhodnejšie štetce na oči. Ktorý štetec sa na čo používa sa môžete dočítať v článku Kozmetické štetce, ktoré musíte mať

Línia Soft Matte obsahuje 8 odtieňov. V paletke, ktorú mám sa nachádza tieň Purple Pumps. Táto farba patrí k mojim najobľúbenejším vôbec. K hnedým očiam sa fialové tiene hodia najviac a tento odtieň je výrazná, elektrická fialová. Tento tieň je matný.

Línia Soft Shimmer obsahuje 10 odtieňov. Z tejto línie mám odtieň Lavender Out Loud. A táto farba je moja druhá najobľúbenejšia. Jemná fialová farba s lesklým odleskom. Je vynikajúca na každodenné nosenie.

Línia Super Shimmer obsahuje 12 odtieňov. Odtieň Angel Eyes je svetlo ružová farba, ktorá dokonale odráža svetlo a vyzerá vynikajúco vo vnútornom kútiku oka. Odtieň Graphite je tmavo fialovo - sivá farba. Hodí sa na večerné líčenie alebo ako jemná dymová linka na vrchné a / alebo spodné viečko. 


Tieto tiene sú celkom dobre pigmentované. Najlepší vzhľad dosiahnete, ak si na viečko aplikujete niekoľko tenkých vrstiev. S týmito tieňmi treba radšej začať v malom a postupne sa prepracovať k požadovanému odtieňu. Vtedy budú tiene výrazné a skutočne dlhotrvajúce. Jedna tučná vrstva sa rýchlo zhlukne v záhybe oka, ale niekoľko tenkých vrstiev naskladaných na seba prežijú celý deň.

Clinique tiene treba nosiť s podkladom pod očné tiene - ja používam podklad od značky Essence. Vďaka podkladu tiene vydržia na očiach až dokedy ich neodlíčite a farby sú výrazné a žiariace. 

Tip na líčenie:

Na stred viečka si naneste Lavender Out Loud (svetlo fialová).
Na vnútorný a vonkajší kútik si aplikujte Puprle Pumps (fialová).
Ako linka na vrchné viečko slúži Graphite (tmavo fialová).
Vnútorná polovica spodnej linky je stvorená pre Angel Eyes (svetlo ružová) a vonkajšia spodná linka pre Graphite.
Pod obočie si môžete aplikovať Angel Eyes a stačí už len maskara a krásne fialové líčenie je na svete. 



Kozmetiku značky Clinique si môžete kúpiť v parfumériách alebo online. Jednotlivé odtiene stoja približne 18 - 20 €. Soft Matte - kúpiť tu, Soft Shimmer - kúpiť tu, Super Shimmer - kúpiť tu

Hodnotenie: tieto tiene majú nádherné odtiene a pri správnej aplikácii vydržia celý deň vo výraznej farbe. Ak ich však aplikujete nesprávne, nebudú pre vás fungovať. 

Celkové hodnotenie: 4 z 5.

Ďalšie hodnotenie fialovej paletky: Constance Carroll Purple Eyes.

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára