Menu

streda 7. mája 2014

Gélová očná linka - Maybelline

V čom sú gélové očné linky iné? Ich poznávacím znamením je super pigmentovaná farba, dlhotrvácnosť a krémová konzistencia. Predáva ich takmer každá značka kozmetiky a zoženiete ich vo viacerých farbách. Hnedé oči krásne zvýrazní tmavo fialová linka, modré oči určite musia vyskúšať kobaltovo modré linky a pre zelené oči sú pripravené hnedasté a bordové linky. Univerzálna farba, ktorá sa hodí všetkým, je bez rozmýšľania nesmrteľná čierna. Čiernu gélovú linku od značky Maybelline z línie Eyestudio Lasting Drama si zhodnotíme v tomto príspevku. 


Táto gélová očná linka má dlhotrvajúci charakter a tvrdí, že vydrží až 24 hodín. Ako sa toto tvrdenie dá overiť, to netuším, ale zrejme má symbolizovať dlhú výdrž linky na viečkach. Konzistencia linky neobsahuje žiadne oleje a farebné pigmenty drží pokope priesvitná gélová báza. Táto gélová linka má tiež byť odolná voči rozmazaniu. Linka je vhodná pre citlivé oči a nositeľky kontaktných šošoviek. Predáva sa spolu so štetcom na aplikovanie. 


Konzistencia tejto gélovej linky je krémová a veľmi jednoducho sa aplikuje. Pigmentácia je tiež veľmi dobrá. Čierna farba je tmavá a plná. Výdrž je tiež v pohode. Na viečku vydrží linka celý deň, na vnútornej linke oka vydrží niekoľko hodín. Jediný problém s touto linkou je ten, že keď linku aplikujem pozdĺž rias a vytiahnem ju ďalej mimo oka, táto časť linky mi nikdy nevydržala. Po pár hodinách sa rozmazala a ostala pod očami. A to sa stalo každý raz. Odvtedy si túto linku aplikujem len na viečko alebo ako vnútornú linku, už ju neťahám mimo línie rias. 


Táto gélová linka sa predáva v balení spolu so štetcom na aplikovanie. Štetec je kvalitný a linku si ním v pohode aplikujete. Má dlhú rúčku, ktorá sa dobre drží a umelé štetinky, ktoré sa ľahko čistia. Štetec musíte umyť po každej aplikácii, inak na ňom linka zaschne a potom už štetec nepoužijete. Tvar štetca je plochý a zastrihnutý do polkruhu. Linku si aplikujte tou tenkou stranou, ak chcete tenkú čiaru. 

Ja osobne radšej používam iný štetec. Môj obľúbený je štetec so zakrivenou rúčkou a dlhými tenkými štetinkami blízko pri sebe. Ktorý štetec mám na mysli sa môžete dočítať v článku Kozmetické štetce, ktoré musíte mať


Odličovanie tejto linky je ľahké. Stačí na to dobrý odličovač, napríklad micelárna voda. Táto linka nie je vodeodolná, preto ide ľahko dole. Zvyšky však môžu zostať medzi riasami, vtedy stačí použiť vatovú tyčinku na odlíčenie ťažšie dostupných miest. 

Líčenie s čiernou linkou na hornom aj vnútornom viečku sa hodí najmä na večer. Na obrázku mám okrem Maybelline Lasting Studio gélovej očnej linky ešte Rimmel Scandaleyes farbu na oči v odtieni Rich Russet a Bourjois Volume Glamour Max Definition maskaru


Kozmetiku značky Maybelline si môžete kúpiť v drogérii, hypermarketoch alebo online. Eyestudio Lasting Drama gélová očná linka so štetcom stojí okolo 8 - 9 € (kúpiť tu). 

Túto gélovú linku by som zhodnotila ako celkom dobrú. Je krémová a veľmi čierna a vôbec neirituje moje oči. Nosím kontaktné šošovky a aj keď si linku aplikujem na vnútornú linku, necítim žiadne nepohodlie. Jediný problém mám s rozmazovaním. Linku si preto musím aplikovať len na viečko. Rozmazanie však môže súvisieť s očným krémom, mejkapom alebo typom pleti, preto vás takýto problém nemusí postihnúť. 

Celkové hodnotenie: 4 z 5.

Ďalšie hodnotenie gélovej očnej linky: Essence Midnight In Paris

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára