Menu

streda 29. januára 2014

Kvetinová pleťová voda Tea Tree - Saloos

Saloos je rýdzo česká značka certifikovanej prírodnej kozmetiky. Od roku 1993 sa vypracovala na najväčšieho českého výrobcu certifikovanej prírodnej biokozmetiky. Výrobky tejto značky obsahujú najvyšší možný podiel čistých prírodných látok. Neobsahujú syntetické parfumácie, konzervanty ani farbivá. Kozmetika nevyvoláva alergické reakcie a je vhodná pre všetky typy pleti. Saloos ponúka kvalitnú starostlivosti o telo s pomocou prírody. Môžete si ju kúpiť v obchodoch, ktoré predávajú bio výrobky alebo online. V tomto príspevku si zhodnotíme jej kvetinovú pleťovú vodu Tea Tree.


Prečo používať pleťovú vodu?

Pleťová voda (alebo aj tonikum) sa nanáša večer na vyčistenú pokožku, po odlíčení, aby pokožke navrátila jej prirodzené pH a vlhkosť a zároveň ju ochránila pred baktériami. Pleť tiež osvieži a zregeneruje. 

Častý omyl:

Pleťové vody si často krát mýlime s odličovacími vodami. Pleťová voda neslúži na odličovanie pleti, ale na veci vyššie spomenuté. Správny postup je odlíčenie pleti mliekom, micelárnou vodou alebo odličovačom, potom aplikujeme pleťovú vodu, aby sme obnovili pH pokožky a potom aplikujeme nočný krém. 

Použitie:

Pleťová voda Tea Tree od Saloos je vhodná pre mladú a problematickú pleť. Má dezinfekčné a hojivé účinky a pôsobí proti baktériám spôsobujúcich akné

Táto pleťová voda sa predáva vo fľaštičke so sprejom, preto je jej použitie veľmi jednoduché. Po vyčistení pleti si pleťovú vodu jednoducho nastriekate na tvár a necháte zaschnúť. Ďalej nasleduje vaša normálna každodenná starostlivosť (krémy, séra,...môžete vyskúšať napríklad Vichy Idealia, Elisabeth Arden Eight Hour Cream, Balea 7 dňová energetická kúra, Neutrogena Oil Free Moisturiser). 

Ja túto pleťovú vodu používam večer, občas aj počas dňa na mejkap, aby som moju pleť zbavila baktérií. Má príjemnú vôňu a vďaka spreju neporuší vzhľad mejkapu. Aj keď ju niekedy používam počas dňa, nevysušuje moju pleť.

Zároveň ju však používam na môj vankúš :) Predtým než idem spať, nastriekam malé množstvo pleťovej vody na vankúš, aby som ho zbavila baktérií. Na tento trik však nemusíte používať pleťovú vodu, stačí ak nastriekate čajovníkový olej na posteľnú bielizeň, aby ste ju zbavili baktérií. Verzia s pleťovou vodou je ale pre mňa jednoduchšia (keďže pleťovú vodu už aj tak držím v ruke a je aj vo fľaštičke so sprejom).

Čajovníkový olej:

Olej z čajovníka austrálskeho bol známy už pred tisíc rokmi. Najznámejší je pod anglickým pomenovaním Tea Tree oil. Tento olej má mnohostranné účinky, práve vďaka ktorým sa často používa v kozmetike.  Má antiseptické účinky, ktoré slúžia pri dezinfekcii. Tieto jeho dezinfekčné účinky sú jedny z najsilnejších spomedzi všetkých prírodných prípravkov. Jeho protizápalový účinok sa využíva v boji proti baktériám, mikróbom a pri poraneniach.  

Dostupnosť:

Táto kvetinová pleťová voda s prímesou tea tree je dostupná za cenu približne 4-5 € napríklad na parfums.sk.

Hodnotenie:

Čajovníkový olej je jedna z najlepších látok, ktoré môžete zaradiť do vašej večernej starostlivosti o pleť, preto patrí táto pleťová voda k mojim najobľúbenejším. Navyše Saloos je prírodná kozmetika bez konzervantov. Nápad dať tonikum do fľašky so sprejom uľahčuje jeho používanie a tiež šetrí životné prostredie, lebo nemusíte použiť vatový tampón na jeho aplikáciu. A ešte poslúži aj ako "čistič" vankúša. Už som použila niekoľko fľaštičiek tejto pleťovej vody a tá, ktorú práve používam určite nebude moja posledná :)

Celkové hodnotenie: 5 z 5.

Ďalšie hodnotenie pleťovej vody: Essence My Skin toner



Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

1 komentár:

  1. Moc pěkný článek, tuto pleťovou vodu jsem měla v létě na hudebním festivalu a je opravdu fajn, osvěžení a také na provonění vlasů. Měla jsem i další - s růží a levanduli, levandule je na noc opravdu super, krásná vůně taková uklidňující, fajn se s ní usíná. Také jsem o Saloosu vytvořila článek, kdybyste chtěla inspiraci co ještě vyzkoušet :) http://drzazrzka.blogspot.cz/2014/02/budte-krasna-s-prirodnimi-oleji-od.html

    OdpovedaťOdstrániť