Menu

štvrtok 2. januára 2014

Maybelline 24h Color Tattoo očné tiene

Krémové očné tiene majú niekoľko výhod oproti obyčajným tieňom. Ich farba je omnoho viac výrazná a pigmentovaná. Keď krémový tieň zaschne na očiach je viac odolný proti usádzaniu sa v záhybe oka ako púdrový tieň. Ich aplikácia je najjednoduchšia prstom. Ním si tieň nanesiete na viečko a potom okrúhlym štetcom rozotriete v záhybe oka. Ak preferujete aplikáciu štetcom aj na viečko, odporúčam vám štetec s umelými štetinkami, tie sa potom ľahšie umývajú od krémových tieňov ako prírodné štetinky. 

Na moje veľké potešenie už pomaly každá značka kozmetiky prišla na trh so svojou verziou krémových tieňov. Toto hodnotenie budeme venovať krémovým očným tieňom od značky Maybelline. V tomto príspevku budeme hodnotiť tie nazvané 24h Color Tattoo.


Odtiene:

V drogériách nájdete viac ako 10 odtieňov Color Tattoo, dnes budeme hodnotiť tri z nich:

Metallic Pomegranate - sýta vínová farba so zlatými trblietkami
Pink Gold - jemná staroružová farba
Permanent Taupe - sivohnedá farba

Ťažko povedať, ktorý z týchto odtieňov je mojím najobľúbenejším. Metallic Pomegranate je moja prvá voľba pre "smoky eyes". Vínová nie je taká tvrdá ako čierna, obyčajná ako hnedá, ale inovatívna. Poskytne vám požadovanú tmavosť, ktorú chcete pri smoky eyes, ale bude iná, jemnejšia až romantická. Pink Gold je odtieň, ktorý môžete nosiť každý deň. Je úplne jedno čo máte oblečené alebo na akú príležitosť sa maľujete, svetloružová je na viečkach krásne prirodzená, ale zároveň vaše oči oživí. Permanent Taupe je perfektný podklad pre všetky odtiene hnedých, sivých a iných tmavých farieb. Ak máte tieň, ktorý nie je až tak pigmentovaný ako by ste chceli, stačí ak použijete tento Color Tattoo, a hneď bude každý tieň tmavší a vydrží dlhšie.  


Všetky tieto odtiene majú metalický finiš. Sú jemné a krémové. Ľahko sa aplikujú a rozotierajú. Nevýhodou krémových tieňov je to, že ak vyschnú, aplikácia sa stane veľmi ťažká až nemožná. Tieto tiene mám otvorené už niekoľko mesiacov a zatiaľ vôbec nevyschli. Samozrejme vždy treba poriadne utiahnuť viečko. Vysychanie je najväčší problém krémových tieňov od Essence, preto sú tieto od Maybelline moje preferované.

Výdrž:

Krémové očné tiene majú tú vlastnosť, že keď na očiach zaschnú vydržia dlhšie ako normálne tiene. Tieto od Maybelline (už podľa názvu) tvrdia, že na očiach vydržia 24 hodín. 

Z môjho testovania vyplynulo, že na očiach vydržia v bezchybnom tvare 6 hodín a ak použijem aj podklad pod očné tiene (ľahko zoženiete v drogérii) vydržia 8-10 hodín. Tých sľubovaných 24 hodín to nie je, ale jednoznačne výdržou predčia normálne tiene.


Aplikácia:

Krémové očné tiene najčastejšie aplikujem prstami, dajú sa tak veľmi ľahko rozotrieť. Ak na krémové očné tiene aplikujete ešte normálne tiene (najlepšie podobný odtieň) predĺžite tým výdrž na očiach o pár hodín a zároveň dosiahnete nový finiš. Napríklad: Rimmel eye shadow paint alebo Catrice tiene. Moja najobľúbenejšia kombinácia "smoky eyes" je práve Maybelline 24 hour Color Tattoo v odtieni Metallic Pomegranate a navrch aplikujem tieň od Catrice s názvom Plum Up The Jam. 

Dostupnosť:

Color Tattoo si môžete kúpiť v drogériách, hypermarketoch aj online. Cena sa pohybuje okolo 5-6 €.

Hodnotenie:

Tieto krémové očné tiene sú moje obľúbené. Aplikácia je veľmi jednoduchá, ľahko sa roztierajú a dlho vydržia na očiach. S odtieňmi, ktoré mám som spokojná, na očiach vyzerajú krásne a plánujem moju zbierku Color Tattoo ešte rozšíriť. Krémové tiene môžete použiť ako samostatný tieň, ako podklad pod iné tiene alebo ako linku. Aj pre ich všestranné použitie ich každému odporúčam. Stačí vám zopár odtieňov, ktoré sa vám páčia a nespočetne si tým rozšírite svoju zbierku mejkapu. 

Celkové hodnotenie: 5 z 5.

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB


22.1.2014: A rozšírenie aj nastalo :) Odtieň Eternal Gold výborne zapadá do mojej zbierky. Krémový, pigmentovaný a dlhotrvajúci - tak ako tie predtým.


Ďalšia farba do zbierky Color Tattoo je krásna, matná fialová s názvom 15 Endless Purple. Vynikajúci odtieň najmä pre hnedé oči.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára