Menu

štvrtok 16. októbra 2014

*Škorica* pre krajšiu pleť a svetlejšie vlasy

"Kozmetika z prírody" - ja takto nazývam produkty, ktoré vytvorila príroda a môžete ich využiť na svoje skrášľovanie. Môžete si prečítať môj článok o využití kokosového oleja (mimochodom, niekoľko ďalších využití práve skúšam a určite si o nich budete môcť čoskoro prečítať) alebo článok o účinkoch medu. Tentoraz vám poviem o dvoch jednoduchých, ale účinných využití mletej škorice, ktorú si môžete kúpiť v potravinách. 


Škorica obsahuje kalcium, železo, vitamín A, B-6, C a magnézium. Má esenciálne oleje, antibakteriálne účinky, stimulačné účinky a obnovuje hebkosť a lesk pokožky. Ja škoricu používam na pleť aj na vlasy. 

Pleť: Najjednoduchšie využitie škorice je ako pleťová maska. Zmiešajte 1 lyžicu mletej škorice s 3 lyžicami medu a maska je na svete. Naneste ju rovnomerne na vyčistenú pleť a zopár minút nechajte pôsobiť. Škorica vďaka svojim antibakteriálnym účinkom vyčistí pleť a pomáha bojovať s akné. Med zvláčni, vyživí a hydratuje pleť. Masku používam raz týždenne a výsledkom je zdravšia pleť. 


Vlasy: Moje vlasy majú v spodnej polovici blond melír na vytvorenie ombré efektu. Na zachovanie, prípadne aj zosvetlenie blond farby tiež používam škoricu vo forme masky na vlasy. Zmiešajte v rovnakom pomere mletú škoricu a váš obľúbený kondicionér na vlasy, naneste po celej dĺžke vlasov, alebo len na vybrané časti, a nechajte pôsobiť minimálne 4 hodiny alebo cez noc. Po niekoľkých týždňoch používania tejto masky uvidíte zosvetlenie vlasov. Ja na svojich vlasoch naozaj vidím výsledky. Blond farba ostáva jasná a svieža. Ak chcete svetlejšie vlasy, masku určite vyskúšajte, ale musíte byť trochu trpezlivý a používať ju pravidelne, aby sa dostavili výsledky.

2 komentáre:

  1. Čo sa týka pleti, pomáha to aj na čierne bodky ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hlavný účinok škorice je antibakteriálny, takže ako prevencia áno.

      Keď chceš prírodné látky, ktoré odstránia čierne bodky, vynikajúca je na to maska z medu, sódy bikarbóny a citrónovej šťavy. Zmesou si zhruba 5 minút masíruj tvár. :)

      Odstrániť