Menu

pondelok 6. októbra 2014

SÚBOJ (krém na nohy): Avon Foot Works Beautiful: Zjemňujúci krém na päty vs. Ľahký krém na nohy

SÚBOJ: dva takmer rovnaké produkty, množstvo kategórií, jeden víťaz!

Leto je obdobie, kedy najviac ukazujeme nohy a preto si najmä vtedy zaslúžia špeciálnu starostlivosť. Ironicky, práve v lete sa mi o ne nechce starať. Krémy na nohy používam vždy s ponožkami a preto si na ne spomeniem práve v zime. Okrem toho, že vďaka ponožkám nemám mastné nohy a môžem hneď po aplikácii chodiť, krémovanie v zime má aj ďalšiu výhodu. V lete potom nie sú žiadne problémy s vysušenými pätami alebo drsnou pokožkou. Momentálne používam produkty na nohy od Avonu z línie Foot Works Beautiful. Prvým produktom je zjemňujúci krém na päty s názvom Heel Softening Cream. Druhým produktom je ľahký krém na nohy s názvom Foot Soufflé.


1, Základné info:

Avon Foot Works Beautiful Heel Softening Cream je krém na nohy, ktorý má špeciálne hydratovať a zjemňovať pokožku piet. Krém môžete používať na celé chodidlo a nohám poskytne 24 hodinovú hydratáciu. Krém má hustejšiu konzistenciu, balenie je 75 ml a cena je okolo 1,50 €.

Avon Foot Works Beautiful Foot Soufflé ľahký krém na nohy s bambuckým maslom má našľahanú textúru. Krém môžete používať na chodidlá, aj na nohy. Balenie je 150 ml a cena je okolo 9 €. 

2, Čo majú krémy spoločné:

V oboch prípadoch ide o krémy, ktoré majú hydratovať nohy a postupne zjemňovať pokožku. Produkty sú z rovnakej línie, preto ich pokojne môžete používať v kombinácii. Krémy majú podobnú vôňu a aj podobný proces vstrebávania (aj keď by nemali mať). 

3, Čo majú krémy rozdielne:

Výsledky používania by mali byť podobné, teda hydratované a jemné nohy, ale konečný výsledok sa líši. Iná je aj rýchlosť výsledku a samozrejme konzistencia. Posledným rozdielom je cena.


4, Konzistencia: 

Zjemňujúci krém má krémovú konzistenciu. Krém je hustejší, ale veľmi ľahko sa rozotiera a vstrebáva do pokožky. Soufflé má našľahanú textúru, ktorá je jemnejšia, ale trvá jej omnoho dlhšie, kým sa vstrebe do pokožky. V tomto prípade pre mňa vyhráva = zjemňujúci krém. 

5, Balenie a cena:

Soufflé má väčšie balenie, ale aj vyššiu cenu. Zjemňujúceho krému dostanete iba polovicu, ale za oveľa nižšiu cenu. Podľa mňa aj v tejto kategórii vyhráva = zjemňujúci krém.

6, Vôňa:

Oba krémy majú veľmi podobnú vôňu a musím sa priznať, že nepatrí medzi moje obľúbené. Je to taká zvláštna vôňa a výrazná je v oboch prípadoch. Výraznejšia je však v Soufflé. Od tejto vône potom voňajú aj ponožky, prípadne papuče, takže ak sa vám naozaj nebude páčiť, asi vás to odradí aj od používania produktov. V tejto kategórii je = zhoda.


6, Výsledok:

Z týchto dvoch krémov pre mňa naozaj zaúčinkoval zjemňujúci krém. Už po niekoľkých použitiach sú chodidlá jemnejšie a hydratované. Ak vám ide len o hydratáciu aj soufflé ju veľmi dobre poskytne, ale zjemňujúci efekt je omnoho nižší. Navyše trvá mu dlho, kým sa vstrebe. Preto aj v tejto kategórii vyhráva = zjemňujúci krém.

Vo všetkých kategóriách vyhral Zjemňujúci krém a preto je aj víťazom tohto súboja. Foot Soufflé nie je zlý produkt, ale v porovnaní so zjemňujúcim krémom je horší. Dlhšie sa vstrebáva a dodá len hydratáciu. Okrem toho nie som fanúšikom našľahanej textúry, viac mi vyhovuje bežný krém. 

Kozmetiku značky Avon si môžete kúpiť prostredníctvom katalógu alebo online. Zjemňujúci krém si môžete kúpiť tu a Foot Soufflé si môžete kúpiť tu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára