Menu

nedeľa 16. novembra 2014

Vichy *Dermablend* mejkap

Momentálne moja pokožka potrebuje väčšie krytie ako inokedy. Preto som sa rozhodla otestovať nové mejkapy, ktoré ponúkajú vyššie krytie ako iné a ako jeden z prvých, ktoré som si vybrala bol Vichy Dermablend. O tomto mejkape som veľa počula a chcela som ho vyskúšať na vlastnej koži. Aké sú moje skúsenosti s týmto mejkapom, to sa môžete dočítať v tomto príspevku. 


Vichy Dermablend je fluidný korektívny mejkap s výdržou 16 hodín. Základné charakteristiky tohto mejkapu sú vysoké krytie, pocit nahej pokožky a matný finiš. Dermablend je tekutý mejkap určený pre nezjednotený odtieň pleti, kruhy pod očami a začervenanie pleti. Mejkap je vhodný aj pre citlivú pleť, neobsahuje žiadne parabény, je nekomedogénny, je testovaný na alergiu a neobsahuje parfumy. Dermablend má ochranný faktor SPF 35 a má poskytnúť pleti 24 hodinovú hydratáciu. Dostupný je v 5 odtieňoch a môj odtieň 15 Opal je najsvetlejší. 

Balenie tohto mejkapu je obyčajná platová tuba, z ktorej si mejkap vytlačíte. Veľkosť balenia je 30 ml. Podľa mňa je toto balenie okej, aj keď občas sa z neho vytlačí priveľa mejkapu a preto treba byť opatrný. 


Viac o Vichy Dermablend:

Vichy Dermablend obsahuje ingrediencie, ktoré sa pri kontakte s pokožkou stávajú tekutými. Farebné pigmenty sú koncentrované na leveli 25 %, čo je dva krát viac ako tradičné mejkapy. Dermablend mejkap sa veľmi ľahko rozotiera po pokožke a pri rovnomernej aplikácii zjednotí pleť. Výsledkom je perfektné krytie a žiadny nahromadený mejkap v záhyboch či vysušené miesta. Tento mejkap nemá vyzerať ako maska, má zachovať prirodzený vzhľad nahej pokožky. Dermablend vydrží na pleti neporušene až 16 hodín.  

Správne použitie mejkapu:

Použitie tohto mejkapu tak, aby ste dosiahli čo najlepší výsledok, sa skladá z troch krokov. Prvým je príprava mejkapu na chrbte ruky. Malé množstvo si tam prstami dôkladne krúživými pohybmi rozotriete a zohrejete. Prípadne, môžete mejkap rozotrieť medzi bruškami prstov. Tento krok je dôležitý pre získanie hladkej tekutej textúry mejkapu. Druhým krokom je samotná aplikácia na tvár. Mejkap aplikujte na vybrané miesta a krúživými pohybmi ho prstami rozotrite. Tretím krokom je rozotrenie mejkapu do stratena od stredu tváre ku okrajom a netreba zabudnúť ani na krk, aby mal rovnakú farbu ako tvár.


Prvá vec, ktorú som sa pri tomto mejkape naučila, je to, že treba dodržiavať uvedený postup aplikácie. Naozaj podstatný je prvý krok, v ktorom treba mejkap pripraviť na aplikáciu. Bez toho totiž tento mejkap vyzerá na pleti veľmi zle. Sedí na nej, namiesto toho, aby bol s ňou zjednotený. Aj z tohto dôvodu je najlepšia aplikácia prstami, aby bol výsledok čo najprirodzenejší. 

Čo sa týka úrovne krytia, to má Vichy Dermablend stredné až vyššie. Pokojne sa môže aplikovať ďalšia vrstva na vybrané miesto, ale musí sa dobre rozotrieť. Mejkap na mojej pleti vydrží takmer celý deň, ale ku koncu je už trošku "vynosený". Ja by som povedala, že Dermablend je určený pre skúsenejšie používateľky mejkapu, pretože jeho použitie a rozotieranie si vyžaduje čas aj cit, aby bol výsledok jemná, prirodzená a dokonale zakrytá pleť. Skrátka tento mejkap si vyžaduje trochu práce. A práve kvôli tomu po ňom nesiaham tak často, ale ak sa s ním pohrám, výsledok naozaj stojí za to. 

Kozmetiku značky Vichy si môžete kúpiť v lekárňach, drogérii alebo online. Dermablend mejkap stojí okolo 20 €.

Celkové hodnotenie: 4 z 5.

2 komentáre:

  1. Tento make-up je slávny minimálne tak ako Dermacol Make-up Cover, ja som si však nevedela vybrať odtieň, všetky mi prišli strašne tmavé a oranžové, ale počula som, že je veľmi dobrý a tiež výborne kryje.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Záleží na tvojej farebnosti pleti, ale odtieň 15 Opal je skôr do béžova. Nie je to najsvetlejšia farba, ale ja často zmiešam rôzne odtiene, aby som mala taký, aký presne potrebujem. Predávajú sa aj biele bázy, ktoré sa dajú primiešať do mejkapov, aby boli svetlejšie. :)

      Odstrániť