Menu

nedeľa 23. novembra 2014

Avon *Amazonian Treasures* pleťová maska

Priesvitnú gélovú masku na pleť si môžete aplikovať skutočne kedykoľvek. Počas sledovania televízie, pri varení, vo vani, či pri čítaní knihy robíte niečo pre seba, respektíve pre svoju pleť. Vďaka jemnému zloženiu sa maska jednoducho aplikuje a vďaka priesvitnej farbe sa nebudete cítiť neisto. Jedna z takýchto masiek je aj Amazonian Treasures od značky Avon Planet Spa. Táto maska je hydratačná a obsahuje výťažky z ovocia acai a plodmi z Amazónie. 


Línia Amazonian Treasures má v značke Avon niekoľko produktov. Nájdete tu masku na vlasy, krém na ruky a nohy, telové maslo, telový olej a tiež pleťovú masku. Keďže ja mám pleťové masky veľmi rada, vybrala som si práve ju na vyskúšanie. Maska sa predáva v balení 75 ml.

Amazonian Treasures výrobky obsahujú extrakt z brazílskeho ovocia acai a plodov z Amazónie. Acai je bobuľovité ovocie, ktoré obsahuje obrovské množstvo antioxidantov. Okrem toho má v sebe aj aminokyseliny, esenciálne mastné kyseliny, vitamíny B, E a C, minerály a ďalšie zdraviu prospešné látky. 

Pleťová maska s výťažkami z tohto ovocia je hydratačná a má gélovú konzistenciu. Jej použitie je veľmi jednoduché. Masku si rukami rozotriete po tvári a necháte ju pôsobiť približne 10 minút. Potom si jej zvyšky zotriete vreckovkou a to je všetko. Masku si môžete zotrieť aj s pomocou vody, ale pôjde to trochu ťažšie. 

Konzistencia masky je ľahký gél s jemnou fialovou farbou, ale po rozotrení je maska úplne priesvitná. Počas jej pôsobenia sa čiastočne vstrebe do pokožky, ale nie celá. Občas maska mierne zohrieva pokožku, inokedy nie. Záleží na tom, či som si pleť odlíčila hneď pred aplikovaním masky, alebo trochu skôr. Ak je pokožka niečím rozrušená, táto maska bude mierne nepríjemná a spôsobí začervenanie. V opačnom prípade sa žiadne podobné príznaky nevyskytnú. 

Čo nemôžem obísť je jej vôňa. Maska s acai ovocím vonia úplne úžasne, ovocne a sladko. Vďaka tejto vôni je aplikácia masky omnoho príjemnejšia a je to relaxačný zážitok. 


Ak vás trápi suchá pleť, prípadne len zopár vysušených miest, túto masku vám môžem odporúčať. Počas aplikácie maska odstráni nepríjemný ťahavý pocit suchej pleti. Ja mám mastnú pokožku, ale napriek tomu, raz za týždeň túto masku používam. Mnoho produktov na mastnú pleť vysúša pokožku a namiesto hustého krému, ktorý by upchal póry, použitie hydratačnej masky je podľa mňa lepšie riešenie. Pleť dostane dávku hydratácie a po zotretí masky ostane čistá a vyživená. Táto maska je vynikajúca aj pri pokožke, ktorá je vystavená drsnejšiemu jesennému či zimnému počasiu. Po použití bude pleť zase plná života a bude žiariť.

Kozmetiku značky Avon si môžete kúpiť prostredníctvom katalógu alebo online. Amazonian Treasures pleťová maska stojí okolo 2 - 3 €. 

Celkové hodnotenie: 5 z 5.

Jednu hydratačnú gélovú masku od značky Avon Planet Spa som tu už hodnotila. Je to Heavenly Hydration (hodnotenie tu) maska na pleť. Keď tieto dve masky porovnám, úroveň hydratácie je rovnaká, ale táto Amazonian Treasures maska má krajšiu vôňu a hustejšiu konzistenciu, preto sa mi páči viac ako Heavenly Hydration. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára