Menu

piatok 13. februára 2015

​Dr. Hauschka *telový olej z trnky*

Dr. Hauschka je značka prírodnej bio kozmetiky a nájdete v nej aj veľký výber telových olejov. Každý z nich obsahuje výťažky z iných liečivých rastlín a dosiahnete s ním iné výsledky. 
Vybrať si môžete napríklad z rozmarínového oleja, ktorý je určený na relaxáciu, zníženie napätia, odbúranie tukových buniek pri výskyte celulitídy a vypnutie pokožky. Ďalej tu máme olej s citrónom a citrónovou trávou, ktorý posilňuje väzivové tkanivo, udržuje vlhkosť pokožky a vypína pokožku. Netreba snáď zdôrazňovať, že jeho vôňa je svieža a ojedinelá. Telový olej z ruže má posilňujúce účinky pri fyzickej námahe a stavoch únavy. Olej tiež zjemňuje a vyhladzuje pokožku a je vhodný aj pre masáž detí. Vybrať si môžete aj z telového oleja z brezy Arniky. Tento olej osviežuje a uchováva vlhkosť pokožky, vďaka čomu ostáva jemná a hebká. Olej aktivuje látkovú výmenu, povzbudzuje prekrvenie a zahrieva namáhané svalstvo a kĺby. Telový olej z mandlí a ľubovníka bodkovaného je určený pre citlivú pokožku, ktorá sa nevie brániť voči vonkajším vplyvom. Ak vás trápi začervenanie pokožky, olupovanie alebo svrbenie, tento olej má upokojujúce účinky. Zároveň podnecuje vlhkostný režim pokožky a poskytuje jej ochranu pred vysušením. Rašelinový olej s levanduľou hydratuje a vyživuje pokožku, uvoľňuje jej napätie pri citlivosti na počasie, bolestiach kĺbov a nervovom napätí. Tento olej sa hodí najmä na jeseň a zimu. Na výber nám Dr. Hauschka ponúka aj trnkový telový olej, ktorý podporuje elasticitu pokožky a podporuje látkovú výmenu. Práve ten som si z bohatej ponuky vybrala ja a viac sa o ňom môžete dočítať v tomto príspevku. 



Trnkový telový olej obsahuje vysoký podiel kyseliny kremičitej, vďaka čomu posilňuje podkožné väzivo a aktivuje látkovú výmenu v pokožke. Je tiež ideálny počas tehotenstva, pretože podporuje elasticitu pokožky a pôsobí preventívne proti výskytu strií. 
Zloženie tohto telového oleja nezahŕňa len výťažky z trnkových kvetov, ale tiež z brezových listov a ľubovníka bodkovaného, ktoré majú ochranný a hrejivý účinok. Jojobový olej udržuje pokožku vláčnu a nachádza sa tu aj arašidový olej
Olej môžete použiť na suchú aj vlhkú pokožku. Emulzia ľahko prenikne do pokožky a rýchlo sa vstrebe. 



Keďže sa bavíme o oleji, pokožka po ňom ostane jemne mastná. Treba počkať približne tri minútky než sa oblečiete, aby ste nemali mastné oblečenie. Napriek tejto malej nevýhode, je to aj tak dosť krátky čas, iným olejom trvá omnoho dlhšie než sa vstrebú.
Pokožka ostane po tomto oleji krásne žiarivá. To je asi jedna z vecí, ktoré sa mi na tomto oleji páčia najviac. Telo potom vyzerá zdravo a mladistvo. Olej si samozrejme môžete aplikovať každý deň, ale podľa mňa sa výborne hodí aj na nejakú špeciálnu príležitosť. Ak tam máte odhalené nohy alebo ruky, s týmto olejom budú vyzerať omnoho lepšie. 
Ja tento svoj nákup vôbec neľutujem. Olejček som spotrebovala celý a napriek silnejšej bylinkovej vôni som ho používala aj na bežný deň. Ak nemáte radi silné vône, toto asi nebude pre vás, pretože vôňa oleja ostane na pokožke a budete ju cítiť dlhší čas (určite dlhšie ako všetky telové mlieka a krémy, ktoré som doteraz vyskúšala).
Kozmetiku značky Dr. Hauschka si môžete kúpiť online alebo v špeciálnom obchode. Trnkový telový olej stojí podľa veľkosti balenia od 3 do 16 €.
Celkové hodnotenie: 5 z 5.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára