Menu

sobota 28. februára 2015

Kneipp - mandľový olej do kúpeľa

Olej do kúpeľa je skvelý na hydratovanie pokožky a jeho použitie je úplne jednoduché. Malé množstvo oleja vyleteje do vane a po kúpeli ostane pokožka hebká a hydratovaná. Nemusíte používať telové mlieko a napriek dlhým minútam strávených vo vani, nebude mať pocit vysušenia alebo napnutia pokožky. 
Do kúpeľa si môžete pridať olivový olej (ale ten je pre mňa až príliš mastný), kokosový olej (ale ten radšej využívam na iné účely) alebo napríklad aj mandľový olej. A práve o ňom bude tento príspevok.

Mandľový olej sa rýchlo vstrebe do pokožky a nezanecháva mastný film. Obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, vitamín A a E, draslík, vápnik a horčík. Jeho benefity pocíti najmä suchá, začervenaná pokožka. Účinky mandľového oleja sú nasledujúce: podporuje prirodzenú hydratáciu kože, pôsobí proti škodlivým vplyvom prostredia a bojuje aj proti tvorbe vrások. 
Mandľový olej môžete nájsť v bio kvalite lisovaný za studena, ktorý je vhodný na vonkajšie aj vnútorné použitie. Tento mandľový olej od značky Kneipp je určený len do kúpeľa. 

Jeden plný vrchnáčik je dostatočné množstvo pre celú vaňu. Olej vo vani jemne zamiešajte a môžete si užívať výhody mandľového oleja, bez mastného pocitu na pokožke, či nutnosti použiť telové mlieko. Olej má výraznú vôňu, ktorá ostane na pokožke aj po kúpeli. Je to taká vôňa, ktorú si zapamätáte, je výrazná, ale nie je sladká. 
Ja tento olej používam do každého kúpeľa už niekoľko rokov a veľmi sa mi osvedčil. Určite ho vyskúšajte aj vy, kúpiť si ho môžete v drogérii.
Celkové hodnotenie: 5 z 5.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára