Menu

utorok 3. februára 2015

​Crabtree & Evelyn - Jojoba Oil - balzam na pery

Crabtree & Evelyn je značka telovej kozmetiky z tej vyššej cenovej hladiny. Ich produkty majú luxusné, vintage balenie a ceny sú podstatne vyššie ako v drogérii. Napriek tomu (alebo práve preto) som o tejto značke počula len samé dobré veci a preto som sa rozhodla jeden z ich produktov vyskúšať. Kúpila som si balzam na pery z línie Jojoba Oil (cena okolo 5 €).



Balenie:
Balenie tohto balzamu má ten vintage nádych ako väčšina Crabtree & Evelyn produktov. Na krémovom pozadí nájdeme modré nápisy a obrázok žien v kúpeľoch. Inak je balenie klasické, balzam si vytočíte zospodu balenia a má klasický vrchnáčik. Veľkosť balenia je 4,2 gramu, čo je taký priemer u balzamov na pery. 
Vôňa:
Crabtree & Evelyn balzam na pery má výraznejšiu vôňu ako iné balzamy. Vonia sviežo a trochu mätovo. Mne sa táto vôňa veľmi páči a pripomína mi vôňu môjho najobľúbenejšieho druhu Baby Lips od Maybelline - Mint Fresh (hodnotenie tu). Aj keď ten má čistú vôňu mentolu, Crabtree & Evelyn balzam má jemnejšiu vôňu a cítiť tam aj iné podtóny.
Výzor na perách:
Crabtree & Evelyn balzam dodá perám len ľahučký lesk. Podľa mňa takmer ani nevidno, že niečo máte na perách. Je to úplne priesvitný balzam, ktorý síce nezmení výzor pier, za to však zmení to, ako sa vaše pery cítia. 



Konzistencia a zloženie:
Niektoré zložky tohto balzamu sú: sójový olej, včelí vosk, lanolínový olej, jojobový olej a vitamín E. Konzistencia tohto balzamu je voskovitá a najviac sa podobá na textúru včelieho vosku, len je jemnejší a ľahšie rozotierateľný. 
Aplikácia a výdrž:
Aplikácia na pery je veľmi jednoduchá, nielen vďaka kompaktnému baleniu, ale aj vďaka jemnej konzistencii. Balzam sa ľahko nanáša na pery a netreba ani veľmi tlačiť, aby produkt pokryl celé pery. Výdrž na perách je priemerná, ale na druhej strane, tento balzam nemusíte tak často aplikovať. Jedna aplikácia hydratuje pery na dlhý čas.
Hydratácia: 
Skvelá. Toto je jeden z tých balzamov, po ktorých siahnete, keď máte naozaj vysušené pery. Ja mám mnoho balzamov, ktoré si aplikujem len tak, aby som niečo mala na perách. Ale Crabtree & Evelyn k nim nepatrí. Ak si ho aplikujem, tak preto, že potrebujem ozajstnú dávku hydratácie. A tú aj dostanem. Pery ostanú hydratované, aj keď sa balzam zotrie a to je na ňom najlepšie. 



Celkové hodnotenie:
Zo začiatku som mala rezervované pocity k tomuto balzamu. Asi som mala prehnané očakávania, že balzam od značky Crabtree & Evelyn  musí byť niečo super extra. Ukázalo sa, že je to "len" poctivý balzam. Má klasické balenie, aké majú takmer všetky ostatné balzamy, ale vyvažuje to vysokým stupňom hydratácie. A to len tak hocijaký balzam nemá. Najlepšie na ňom je to, že ho netreba aplikovať každých päť minút, aby boli pery hydratované. Niekomu by mohlo prekážať, že ho na perách vôbec nevidno. Mne to však vôbec nevadí a často si ho aplikujem pod rúže a lesky, a tie sa potom pohodlnejšie nosia. A nemusím sa báť, že sa zmení farba rúžu. 
Keď to všetko zoberiem do úvahy, Crabtree & Evelyn balzam na pery je skutočne vynikajúci. Ak vás trápia suché pery, tak sa ho určite oplatí vyskúšať. Alebo ak už konečne chcete mať poriadny balzam, ktorý poskytne skutočnú dlhotrvajúcu hydratáciu. 
Kozmetiku značky Crabtree & Evelyn si môžete kúpiť online. Jojoba Oil balzam na pery stojí okolo 5 €. V línii Jojoba Oil nájdete viac produktov, napríklad Kúpeľový a masážny olej, Tekuté mydlo či Sprchový gél. 
Celkové hodnotenie: 5 z 5.

2 komentáre:

  1. Ja som momentalne spokojna s balzamom od Lavera.
    //kaviareň//

    OdpovedaťOdstrániť
  2. teda aka novinka zas pre mna nepoznam vobec ale pači sa mi ta hydratacia určite vždy padne a hlavne teraz

    OdpovedaťOdstrániť