Menu

pondelok 1. septembra 2014

Dr. Hauschka: Čistiaca ílová pleťová maska

Keď som sa prvý krát dostala k čistiacej ílovej pleťovej maske od Dr. Hauschka, bola som z nej trochu zmätená. V balení totiž nebol žiaden krém, ktorý si môžete natrieť na pleť, ale len hnedý prášok. Ako teda táto maska funguje a ako sa aplikuje? Dozviete sa to v tomto príspevku. 


Aká je úloha čistiacej ílovej masky?

Táto maska hĺbkovo čistí, posilňuje a rozjasňuje všetky typy pleti. Tiež pomáha minimalizovať nedokonalosti a rozšírené póry. 

Ako táto maska pôsobí na pleť?

Íl spolu so žeruchou a hamamelom aktívne viažu a uvoľňujú nečistoty z pleti. Čierne bodky sú zmäkčené, pleť je upokojená, začervenanie a škvrny na pokožke sú zmenšené. 

Pre akú pleť je maska určená?

Čistiaca ílová maska je určená pre aknóznu pleť so sklonom k zápalom. Používať ju môže mastná, normálna aj suchá pokožka. 

Zloženie:

Maska obsahuje spraš (íl), výťažky z kvetu, listu a stonky žeruchy, výťažky z kôry a listov hamamelu a škrob.

Viac o tejto maske:

Táto maska sa zaraďuje medzi prírodnú a organickú kozmetiku. Neobsahuje syntetické vône, farbivá ani konzervačné látky. Je formulovaná bez minerálnych olejov, parabénov a silikónu. Má tiež označenie vegánska. Je dermatologicky testovaná pre citlivú pleť. Všetky suroviny na výrobu tejto masky pochádzajú z kontrolovaného ekologického hospodárstva. 


Príprava a použitie:

Dr. Hauschka odporúča použiť túto masku raz až dva krát týždenne. Na prípravu jednej dávky budete potrebovať 1 - 2 vrchovaté lyžice prášku, ktoré zmiešate s rovnakým množstvom vody na vytvorenie hladkej pasty (prípadne môžete použiť trochu tonera). Masku si aplikujte na tvár, krk aj dekolt a vyhnite sa očnému okoliu. 

Ak máte mastnú, aknóznu, normálnu alebo zrelú pleť nechajte masku pôsobiť 5 až 10 minút a potom ju zmyte veľkým množstvom teplej vody. Pre suchú a citlivú pleť môžete masku zmiešať s trochou čistiaceho mlieka a nechať ju pôsobiť 3 až 5 minút. 


Moje skúsenosti s touto maskou:

Čistiaca ílová maska má po rozmiešaní s vodou konzistenciu jemného mokrého piesku. Jej aplikácia je preto trochu ťažšia ako u hladkých másk. Pri väčšine másk som vďačná, že mám štetec na ich aplikáciu a nemusím si špiniť ruky, ale pri tejto maske je štetec takmer nevyhnutnosť. S ním je aplikácia ľahšia a hlavne rovnomernejšia, ale aj tak vám táto maska nepokryje celú tvár rovnakou vrstvou. 

Maska dosť rýchlo na tvári zaschne a zmení farbu na svetlo hnedú. Zaschne do tvrdšej konzistencie, preto nemôžete jesť, piť ani rozprávať počas pôsobenia tejto masky. 

Výsledok:

Napriek menším nevýhodám, ako je nutnosť mixovania a ťažšia aplikácia, je výsledok na pleti viditeľný. Krásne čistá pleť a tiež vyčistené póry, to je niečo, na čo sa môžete po tejto maske tešiť. Pleť ostane matná, ale nie vysušená a zbavená všetkých nečistôt z celého týždňa. Jej čisto prírodné zloženie a viditeľný výsledok robia z tejto masky skvelý výrobok, ktorý vám odporúčam vyskúšať.

Dostupnosť:

Kozmetiku značky Dr. Hauschka si môžete kúpiť v ich predajni alebo online. Čistiaca ílová maska stojí okolo 20 € za veľké balenie a 4 € za 10 g vzorku (kúpiť tu).

Celkové hodnotenie: 4 z 5.

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára