Menu

piatok 11. júla 2014

SPA u vás doma s Dr. Hauschka

Raz za čas treba svojej pleti dopriať extra starostlivosť a urobiť si domáce spa. Každodenná starostlivosť je základom zdravej pleti a domáce kúpele sú čerešničkou na torte. Nie je to nič zložité, stačí vám len voľná polhodinka a zopár kvalitných kozmetických produktov. Ja som si pre moje spa vybrala kozmetiku značky Dr. Hauschka. Je to prírodná biokozmetika, ktorá sa vyrába z liečivých rastlín a bylín. Tie sú pestované vo vlastných záhradách a na ekologickom hospodárstve, sú ručne zberané a šetrne spracované. Certifikovaná a kontrolovaná prírodná kozmetika Dr. Hauschka si našla cestu aj do mojej kozmetickej zbierky a na domáce spa som si vybrala: naparovací pleťový kúpeľšpeciálny toner a revitalizačnú masku. V tomto príspevku sa dočítate ako postupovať pri domácom spa a ako vybrané produkty fungujú. 


Prvým a najdôležitejším krokom pri domácom spa je naparovací kúpeľ. Ten otvorí póry a odstráni z nich všetky nečistoty. Urobiť si naparovací kúpeľ je veľmi jednoduché: dáte si prevariť približne pol litra vody, tú potom nalejete do hrnca, pridáte emulziu a pod uterákom približne 10 minút relaxujete a necháte teplo a prírodné látky, aby vyčistili vašu pleť. 

Ja som ako emulziu použila Naparovací kúpeľ Dr. Hauschka, ktorého úlohou je otvoriť póry, uvoľniť nečistoty, dezinfikovať a upokojiť pokožku. Táto emulzia podporuje prirodzené čistiace schopnosti pokožky a zmenšuje začervenanie pleti. Je vhodná pre všetky typy pleti, zvlášť pomáha citlivej, aknóznej a mastnej pleti. Liečivé látky obsiahnuté v naparovacom kúpeli sú žerucha, sedmokráska a hrab obyčajný. Do pollitra horúcej vody treba priliať dve polievkové lyžice emulzie. Dostanete rastlinne voňajúci kúpeľ, ktorý hĺbkovo prečistí vašu pleť. Naparovací kúpeľ sa predáva buď ako vzorka v 10 ml balení, alebo vo veľkom 100 ml balení, ktoré vám vydrží na 10 použití. Cena sa pohybuje okolo 18 € (kúpiť tu).


Po naparovacom kúpeli si tvár jemne osušíte uterákom a druhým krokom je toner. Ten upokojí pleť a keďže sú póry otvorené je dobré použiť toner, ktorý obsahuje látky prospešné pre pokožku. 

Špeciálny toner Dr. Hauschka je vynikajúci na problematickú a aknóznu pleť. Reguluje tvorbu kožného mazu, zabraňuje ďalšej tvorbe vyrážok a tiež osviežuje pleť. Pri pravidelnom používaní (min. 2 mesiace) zjemňuje póry, oživuje cirkuláciu a stimuluje obnovu kožných buniek. Liečivými látkami tu sú nechtík, potočnica, echinacea, hamamel a sedmokráska. Toner si môžete kúpiť opäť ako 10 ml vzorku, alebo ako 100 ml balenie za cenu okolo 18 €.

Tretím a posledným krokom je pleťová maska. Tú si vyberiete podľa potrieb vašej pleti - čistiacu, upokojujúcu, hydratačnú, liečivú, sťahujúcu alebo inú. Póry sú dokorán otvorené a pokožka je jemná a vláčna. To je čas, kedy vaša pleť vyťaží z každej pleťovej masky maximum. 

Revitalizačná pleťová maska Dr. Hauschka je určená na regeneráciu a rozjasnenie pleti. Ja som si ju vybrala preto, lebo je určená na mladú pleť s drobnými jazvičkami po akné, pre citlivú pleť a pre pleť s tendenciou tvorenia vyrážok. Revital maska vyhladzuje, oživuje a upokojuje pokožku. Je silno bylinkovo voňavá a aplikuje sa v tenkej vrstve, ktorá sa za malú chvíľu vstrebe do pokožky. Aktívnymi látkami sú tu semeno z dulí, bôľhoj lekársky, kamilka, jojobový olej, marhuľový olej a olej z pšeničných klíčkov. Zvyšky masky si po 15 minútach zmyjete teplou vodou a domáce kúpele sú dokončené. Revitalizačnú masku si môžete kúpiť ako 5 ml vzorku, ktorá vám vyjde na približne 3 aplikácie, alebo ako 30 ml balenie za cenu okolo 25 €.


Po zmytí pleťovej masky môžete pokračovať so svojimi dennými prípravkami - sérom,  hydratačným krémom a podobne. Takéto domáce kúpele vám zlepšia pleť, pozdvihnú sebavedomie a zanechajú vo vás dobrý pocit, že ste niečo pre seba urobili. 

Všetky prípravky, ktoré som použila od značky Dr. Hauschka sú vynikajúcej kvality a už teraz sa teším na ďalšie spoznávanie tejto bio kozmetiky. Všetkým produktom dávam hodnotenie: 5 z 5. Kozmetiku značky Dr. Hauschka si môžete kúpiť v špeciálnych kamenných predajniach, v niektorých kozmetických salónoch alebo aj online.

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára