Menu

pondelok 21. júla 2014

Eucerin Lip Repair - balzam na pery s vitamínmi

Jar, leto, jeseň, zima - suché pery môžu byť problémom každého ročného obdobia. Našťastie pre nás, riešenie tohto problému nie je zložité. Stačí na to dobrý balzam na pery. Nedávno som napísala článok o veľmi lacnom balzame na pery - vazelíne. Tú si môžete vo veľkom aplikovať každý večer a suchým perám tak predchádzať. V niektorých prípadoch, keď sú pery veľmi vysušené, popraskané a podobne, obyčajný balzam nestačí. Na liečenie takýchto pier sú vhodné silné balzamy a tiež masky na pery. Najjednoduchšia a zároveň aj najúčinnejšia je určite med. Ten si stačí naniesť na pery, niekoľko minút sa ovládať, aby ste ho nezlízali a výsledok nenechá na seba dlho čakať. O ďalších pozitívnych účinkoch medu si môžete prečítať v tomto príspevku

A druhým krokom ku krásnym perám je balzam na pery plný liečivých látok. Či takým balzamom je aj Eucerin Lip Repair sa dozviete v tomto príspevku. 


Toto je prvý výrobok značky Eucerin, ktorý na tomto blogu hodnotím, preto je vhodné uviesť niekoľko informácií o tejto značke. Eucerin je na trhu už viac ako 100 rokov. Jeho začiatky siahajú k lekárni v Hamburgu, kedy sa jej zakladateľ Beiersdorf spojil s farmaceutom a dermatológom a začali vyrábať svoje vlastné produkty. Názov Eurerin bol odvodený z gréckeho slova pre krásny vosk. Prvý výrobok s týmto názvom vznikol už v roku 1900 a legendárna línia produktov pH5, ktorá je vhodná pre citlivú pleť, vznikla o 50 rokov neskôr. A odvtedy sa už vývoj v tejto značke nezastavil. Neustále prináša nové výrobky na liečenie a ochranu pleti. Všetky ich výrobky majú pozadie v podstivom výskume. 

Produkt, ktorý budeme hodnotiť je balzam na pery s vitamínmi s názvom Lip Repair. Balzam sa predáva v malom 10 ml balení, ktoré sa zmestí do každej kabelky. Je určený na regeneráciu suchých a popraskaných pier. Tie ostanú hebké a upokojené. Účinné látky v tomto balzame sú vitamíny E a C, Bisabolol a Dexpanthenol, ktoré poskytnú perám hydratáciu a lipidy. Lip Repair je určený špeciálne pre veľmi citlivé, suché pery. Produkt neobsahuje parfumy  a tolerancia pokožky bola klinicky overená. 

Bisabolol pôsobí na pleť upokojujúco a potláča zápaly. V kozmetike pre citlivú a nečistú pleť sa bisabolol vyskytuje veľmi často.  Dexpanthenol (patrí do skupiny vitamínov B) hydratuje kožu a tiež má regeneračné účinky. Látka viaže vodu a je schopná udržať molekuly vody v koži. 


Balenie je veľmi praktické a hygienické. Produkt si na pery vytlačíte priamo z obalu rýchlo a jednoducho. Balzam nemá žiadnu vôňu ani farbu. Jeho konzistencia je podobná vazelíne. Balzam sa ľahko rozotiera a ostane na perách, nevpije sa. Po jedení alebo pití si budete musieť aplikovať ďalšiu vrstvu. Na perách vyzerá prirodzene a dodá im jemný lesk. 


Celkovo je tento balzam na pery veľmi dobrý. Príjemne sa nosí a počas niekoľkých týždňov, čo ho používam, vidím zmeny na perách. Sú omnoho hebkejšie a pocit vysušených pier je rýchlo zažehnaný. Od začiatku používania som nemala vysušené šupinky na perách, ktoré ma trápili predtým. Jedinou nevýhodou je to, že ho treba často počas dňa aplikovať. 

Kozmetiku značky Eucerin si môžete kúpiť v lekárňach, drogériách alebo online. Lip Repair balzam na pery stojí okolo 8 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 4 z 5. 

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára