Menu

pondelok 7. júla 2014

Mary Kay - nočný krém pre veľmi suchú pleť

S veľmi suchou pleťou je to ťažké. Sprevádza ju neustály pocit napnutia a vysušené miesta, na ktoré sa nedajú prekryť mejkapom. Krémy určené pre tento typ pleti sú husté a mastné, preto je lepšou voľbou aplikovať ich na noc.

Počas spánku sa pleť obnovuje a zároveň ju môžete liečiť. Produkty je najlepšie naniesť aspoň pol hodinu pred spaním, aby mali čas vstrebať sa. V noci môžete liečiť akné, vrásky, mastnú alebo vysušenú pleť. Netreba však zabúdať na to, že pleť občas potrebuje aj noc voľna. Preto aspoň jednu noc za týždeň choďte spať len s dokonale vyčistenou pleťou. Pokožka tak bude môcť dýchať a realizovať svoje vlastné procesy. Na dobré vyčistenie pleti môžete vyskúšať napríklad Avon čistiaci pleťový gél.  

Pri veľmi suchej pleti sú vhodné špeciálne krémy. Tie majú pokožku nielen upokojiť, ale aj vyliečiť. Jeden z takých krémov je aj Extra emollient night cream (extra zmäkčovací nočný krém) od značky Mary Kay


Mary Kay nočný krém pre suchú pleť pomáha udržiavať prirodzenú vlhkosť pokožky a zároveň obnovuje hydratáciu na veľmi vysušených miestach. Je vhodný pre suché miesta nielen na pleti, ale aj na rukách, lakťoch či nohách. Tento krém neupcháva póry a je hypoalergénny. Pôsobí tak, že vytvorí ochrannú vrstvu na pokožke, aby zamedzil unikaniu vlhkosti a zároveň podporuje zvýšenú hydratáciu suchých miest. Hlavnou zložkou Extra Emolliant Night Cream je vazelína. Tá je zmäkčovadlo, ktoré pomáha udržiavať hladký, jemný a pružný výzor pokožky.

Správne použitie tohto nočného krému je nasledujúce: potrebné množstvo produktu si nanesiete na vyčistenú pleť po vašom bežnom hydratačnom kréme. Krém si aplikujte len večer. Pre ešte väčšiu hydratáciu si tvár najprv jemne navlhčite vodou a potom na vlhkú pleť aplikujte nočný krém Mary Kay. 

Konzistencia tohto nočného krému je rovnaká ako jej hlavná zložka - vazelína. Je to mierne ružová a voňavá hustá pasta, ktorá sa ale ľahko rozotiera do pokožky. Už z popisu produktu vyplýva, že ostane na pokožke a nevpije sa do nej. Chráni ju tak niekoľko hodín. Na pleti preto ostane mastný film, avšak pre veľmi suchú pleť je to príjemný pocit. 


Hodnotenie:

Momentálne mám suchú pleť a občas sa na nej vyskytnú aj veľmi vysušené miesta. Tie sú obzvlášť nepríjemné, keďže vyvolávajú pocit napnutia a sú červené. No a najhoršie je, že mejkapom sa len zvýraznia. Na ich vyliečenie bežné hydratačné krémy nestačia a preto musím siahnuť po hustejších krémoch. A po tomto nočnom kréme od Mary Kay siaham veľmi rada.

Jeho vazelínová textúra je príjemná na pleti, má síce výraznú, ale príjemnú vôňu. No a čo je najdôležitejšie funguje. Pri pravidelnom používaní suché miesta úplne zmiznú, dokonca už po jednom použití vidím mierne zlepšenie. Ako som už vyššie spomínala, nepoužívam ho každú noc, to by bolo na pleť priveľa. Je to skôr lokálne a príležitostné riešenie suchých miest. Občas si ho nanesiem aj na celú tvár na zmäkčenie pleti a ráno je pokožka krásne jemná. Správny typ pleti pri správnom používaní na ňom nemôže nájsť žiadne mínusy. 

Kozmetiku značky Mary Kay si môžete kúpiť prostredníctvom ich poradkýň alebo online. Extra Emollient Night Cream stojí okolo 15 € (kúpiť tu). 

Celkové hodnotenie: 5 z 5.

Podobný krém na vysušené miesta je aj Elisabeth Arden Skin Protectant



Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára