Menu

pondelok 21. júla 2014

Avon Planet Spa - čistiaca ílová maska na tvár

V múdrych knihách sa môžete dočítať, že dve najdôležitejšie veci pre pokožku tváre sú čistenie a slnečná ochrana. V tomto príspevku sa budeme venovať tomu prvému - čisteniu. Každodenné čistenie tváre by malo pozostávať z odlíčenia mejkapu, potu a nečistôt odličovačom, napríklad micelárnou vodou. Nasledovať by malo samotné čistenie špeciálnym gélom alebo krémom, napríklad čistiaci gél od Avonu alebo čistiaci krém od Dermacolu. Potom stačí pretrieť tvár tonerom, aby sa vyrovnalo jej pH a čistenie je kompletné. 

Raz za týždeň je vhodné urobiť si hĺbkové čistenie tváre pleťovou maskou. Tá prenikne hlbšie do pórov a vytiahne z nich všetky nečistoty, ktoré by mohli spôsobiť akné, upchaté póry alebo podráždenie. O čistiacich maskách som tu už písala recenzie, sú to: Garnier Pure samozahrievacia maska na zväčšené póryMontagne Jeunesse prírodná liečivá maskaMontagne Jeunesse vanilková samozahrievacia maskaMontagne Jeunesse čokoládová maskaAvon Perfectly Purifying maskaBalea maska z Mŕtveho moraGlam Glow Supermud maska.

V tomto príspevku si zhodnotíme masku od značky Avon z línie Planet Spa s názvom Turkish Thermal Baths Purifying Rhassoul Clay Face Mask


Avon Planet Spa Turkish Thermal Baths Purifying Rhassoul Clay Face Mask má asi to najdlhšie meno na svete. V preklade je to čistiaca maska s marockým ílom Rhassoul z tureckých kúpeľov Hammam. Maska okrem ílu obsahuje aj čistiaci jantár a výťažok z čiernych olív. Všetky tieto časti spolupracujú na odstránení nečistôt a mazu z pleti. Počas tohto procesu vás vôňa a konzistencia masky prenesú do tureckých kúpeľov Hammam, v ktorých je čistenie tváre jedinečným rituálom. 

Konzistencia tejto masky je hustejší krém, ktorý sa veľmi jednoducho rozotiera po tvári. Na rovnomernú aplikáciu je najlepšie použiť štetec na pleťovú masku a nemusíte si zašpiniť ruky. Vôňa pleťovej masky je veľmi jemná, príjemná a upokojujúca. Cítiť ju budete počas celého pobytu masky na tvári. A to je tá časť masky, ktorá najviac evokuje turecké kúpele. 

Ako táto maska funguje? Čistiacu masku si rovnomerne aplikujete na celú tvár - vtedy je maska hnedá a krémová. Počas 10 minút, čo je na tvári, maska postupne zaschýna. Celkom zaschne vtedy, keď zmení farbu na svetlo ružovú. Maska stvrdne a keď začnete pohybovať tvárou, praská. Nezačne však opadávať, čo je veľmi výhodné. Počas schnutia mierne šteklí na tvári, ale dá sa to ľahko vydržať. 


Výsledok: Po použití čistiacej masky má byť vaša pleť čistá a matná. A to presne aj bude. Samotné odstránenie masky je veľmi jednoduché - stačí na to teplá voda. No a výsledok je viditeľný. Pleť je vyčistená a zbavená všetkého mazu a iných nečistôt. Po použití treba aplikovať hydratačný krém, pretože pokožka je zbavená aj "dobrého" mazu a cíti potrebu hydratácie. Hydratačný krém si treba vybrať podľa typu vašej pleti. Ak je mastná, môžete vyskúšať napríklad Avon Cocoa Butter krém. Ak je normálna až suchá, vyskúšajte Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion +. No a pre veľmi suchú pleť odporúčam Clinique Moisture Surge Intense krém

Celkové hodnotenie je veľmi pozitívne. Maska urobí presne to, čo sa od nej očakáva - vyčistí pleť do hĺbky. Stačí ju použiť raz za týždeň a po nej aplikovať hydratačný krém. Íl, jantár a olivy sú spolu veľmi účinné a keď sa k tomu pridá príjemná vôňa a ľahká aplikácia, na svete je maska, ktorá sa vám zapáči. Mne sa teda rozhodne zapáčila. 

Celkové hodnotenie: 4 z 5. 

Kozmetiku značky Avon si môžete kúpiť prostredníctvom katalógu alebo online. Čistiaca ílová maska stojí okolo 2-3 € (kúpiť tu).

Ak chcete byť informované o nových hodnoteniach, lajknite si hodnotenia-kozmetiky na FB


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára