Menu

štvrtok 5. februára 2015

​Spa Prešov - Magnéziová živá soľ do kúpeľa

Horúci kúpeľ je moja najobľúbenejšia forma oddychu. Musím sa priznať, že do môjho kúpeľa ide vždy priveľa ingrediencií ako mlieko, med, olivový olej, rôzne bomby do kúpeľa, mydlové srdiečka a podobne, ale tie sa vždy obmieňajú. Čo je základom každého môjho kúpeľa je soľ. Najnovšie som si kúpila Magnéziovú živú soľ do kúpeľa od značky Spa Prešov a tá má veľa zaujímavých vlastností. 



V prom rade mi nedá nespomenúť balenie, ktoré je podľa mňa dosť zastaralé a mne sa nepáči. Ale na druhej strane produkt vnútri je veľmi pekný. Bielučké kryštáliky soli sú tu zmiešané s vysušenými kvetmi. Je vhodné mať doma nádobu na presypanie soli zo sáčka do niečoho pevnejšieho. 



Živá magnéziová soľ má optimálne zloženie minerálov, ktoré napomáhajú látkovej výmene. Soľ má tiež antialergické, dezinfekčné a vysušujúce účinky. Použiť ju môžete buď do celého kúpeľa alebo si urobíte lokálny nasýtený roztok, ktorý priložíte na vybrané časti tela. 



Magnéziová živá soľ pomáha pri liečení kožných ochorení ako lupienka, akné či ichtióza; reumatizme a artritídesvalových kŕčoch a bolestiach kĺbovcievnych a nervových problémochsrdcovo-cievnych ochoreniach ako kŕčové žily či arteroskleróza a pomáha tiež pri ženských ochoreniach akými môžu byť zápaly alebo hormonálne poruchy. 



Táto soľ sa rýchlo a úplne vo vani rozpustí, zostanú po nej len kvetinky, ktoré plávajú na vrchu. Nemá príliš lákavú vôňu, ale našťastie tá nie je výrazná, takže to až tak neprekáža. Čo sa týka jej liečivých vlastností, tie sú individuálne u každého. Ja po kúpeli s touto soľou cítim najmä svalové uvoľnenie. 
Spa Prešov Magnéziovú živú soľ do kúpeľa si môžete kúpiť online alebo v drogérii (ja ju mám z DM-ky) a stojí okolo 3 € za polkilové balenie. 
Celkové hodnotenie: 5 z 5.

2 komentáre:

  1. to balenie nie je veľmi lákavé...ale po tvojom hodnotení by som túto soľ a rada vyskúšala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D viem presne, čo tým myslíš - to balenie je trochu mimo. Ja som si soľ presypala a už sa naňho nemusím pozerať :D

      Odstrániť