Menu

pondelok 30. marca 2015

Makeup Revolution *paleta korektorov* Ultra Cover and Conceal Palette

Mať na výber z viacerých odtieňov korektorov sa vždy hodí. Rôzne podmienky sfarbujú pleť rôznymi odtieňmi a farba pokožky sa mení aj podľa ročného obdobia. V paletke máme na výber niekoľko odtieňov, ktoré môžeme špeciálne namiešať, aby vyhovovali konkrétnym podmienkam. Jednou z takých paliet je aj Ultra Cover and Conceal paleta od značky Makeup Revolution

Táto paletka sa predáva v dvoch vyhotoveniach Light a Light Medium (cena okolo 10 €). Ja som si vybrala verziu Light a nachádza sa v nej 8 korektorov a veľké zrkadlo. 

Zo začiatku som bola touto paletou nadšená, ale nadšenie ma veľmi rýchlo opustilo. Odtiene síce vyzerajú pekne a použiteľne aj v zime aj v lete, ale ich pigmentácia je veľmi malá. Aj keď som sa snažila aplikovať viac vrstiev, stále to nebolo ono. S touto paletou som nebola schopná zakryť takmer nič.

Po rozotrení sa produkt úplne stratí a výsledok žiaden. Korektory síce majú krémovú textúru, ale to je asi tak všetko. Úprimne neviem, čo mám s touto paletou robiť a neodporúčam vám ju skúšať. 
Celkové hodnotenie: 1 z 5.

utorok 24. marca 2015

Balea *ochranný sprej na vlasy proti teplu*

Ochranný sprej na vlasy proti teplu sa používa pred fénovaním, žehlením alebo natáčaním vlasov pomocou tepla. Sprej má za úlohu ochrániť vlasy pred škodlivými účinkami tepla, vlasy majú byť viac odolné a tak ľahko sa neštiepiť. Doteraz som vždy používala Schwarzkopf got2b Guardian Angel (hodnotenie tu) a tento sprej je veľmi dobrý. Nedávno som si ale v drogérii všimla podobný sprej od značky Balea a rozhodla som sa ho vyskúšať. 

Vo viacerých ohľadoch mi tento sprej vyhovuje viac ako got2b. Má lepšiu pumpičku, s ktorou sa dá zasiahnuť väčšia časť vlasov naraz a nemá výraznú vôňu, ktorá by ostávala vo vlasoch. Veľkosť balenia je rovnaká, ale Balea má približne polovičnú cenu. No a nakoniec myslím, že oba produkty fungujú rovnako dobre a dokážu ochrániť vlasy. S ich používaním je škoda na vlasoch z používania tepla určite menšia. 

Celkové hodnotenie: 5 z 5.

pondelok 23. marca 2015

Bioderma *Sensibio Light* hydratačný krém

Bioderma Sensibio je rad produktov určených pre citlivú pokožku. Citlivá pokožka sa ľahko dehydratuje, je oslabená, napnutá a často začervenaná. Takúto pokožku označujeme aj ako netolerantnú a môže byť suchá, normálna aj zmiešaná. Bioderma Sensibio obsahuje množstvo výrobkov pre citlivú pleť, najznámejšia je určite Sensibio H2O micelárna voda (hodnotenie tu), ktorá sa zaraďuje medzi najpredávanejšie produkty od Biodermy vôbec. 
Ďalej tu môžete nájsť očný gél Sensibio Eye, upokojujúci krém Sensibio AR, Sensibio DS+ Sensibio Tolerance+, hydratačný krém Sensibio Light, Sensibio Forte a Sensibio Riche, čistiace mlieko Sensibio Lait, čistiaci gél Sensibio DS+, upokojujúcu masku Sensibio Mask, dezodorant a antiperspirant Sensibio Deo, BB krém, tónovací krém a kompaktný mejkap Sensibio AR, čistiace utierky Sensibio H2O či dermálnu vodu Sensibio Dermo-Water
Ako vidíte, ponuka je to veľmi široká a citlivá pokožka tu nájde všetko od čistenia, po upokojenie, hydratáciu aj krytie. Ja som si z tejto ponuk vybrala hydratačný krém Sensibio Light, ktorý je určený pre normálnu až kombinovanú pleť. 

Bioderma Sensibio Light (alebo Légére) je hydratačný, upokojujúci a ochranný krém pre normálnu až zmiešanú citlivú a netolerantnú pokožku. Používať ho môžete každý deň, jeden alebo dva krát denne na vyčistenú pokožku. Krém sa aplikuje na tvár a krk. 
Sensibio Light obsahuje patentovaný komplex Toléridine, ktorý zvyšuje prah tolerancie pokožky. Tá sa pravidelným používaním krému stáva odolnejšia, lepšie chránená pred vonkajšími vplyvmi a je viac odolná voči nepriaznivým podmienkam prostredia. Sensibio Light je určený na zmiernenie pocitov pálenia a napnutia. Zároveň hydratuje pokožku a obnovuje kožnú bariéru, čím zabraňuje prieniku škodlivých látok. Krém neobsahuje konzervačné látky ani parfum, nespôsobuje tvorbu komedónov a je hypoalergénny. Pokožka bude vďaka hodvábnej textúre krému jemná a pružná
Konzistencia Sensibio Light je presne podľa názvu - ľahká. Podobá sa na konzistenciu telového alebo čistiaceho mlieka. Textúra je mierne gélová a veľmi rýchlo sa vstrebe do pokožky. Nezanechá po sebe žiaden mastný film a preto je veľmi vhodná najmä pre mastnejšiu pleť. Prakticky hneď po nanesení môžete aplikovať ďalšie prípravky alebo mejkap, pretože žiadne zvyšky krému neostanú na pokožke. 

Stupeň hydratácie je, na moje prekvapenie, celkom dobrý. Nečakala som, že krém s takou ľahkou textúrou bude hĺbkovo hydratovať, ale opak je pravdou. Tento krém zvyknem používať, keď je moja pleť podráždená a vysušená rozličnými prípravkami. Sensibio Light si s ňou veľmi rýchlo dokáže poradiť a pleť ostane nielen upokojená, ale aj hydratovaná. 
Ja tento krém používam “nárazovo”, keď má moja pleť problémy typu: vysušenie, začervenanie, podráždenie. Zvyčajne si ho aplikujem dva, tri dni - dva krát denne, a po tejto dobe je moja pokožka opäť normálna. 
Sensibio Light nemá žiadnu rozoznateľnú vôňu a nikdy moju pleť nepodráždil, ani nespôsobil alergickú reakciu. Ak vás trápi citlivá pleť, tento krém vám vrelo odporúčam vyskúšať. Je jemný, hydratuje a upokojuje, presne ako to o sebe tvrdí. 
Kozmetiku značky Bioderma si môžete kúpiť v lekárňach, drogériách alebo online. Sensibio Light hydratačný krém je odstupný ako malá vzorka - 15 ml (ktorá ale vydrží dosť dlho, pretože stačí používať malé množstvo krému) alebo veľké - 40 ml balenie za cenu okolo 11 - 15 €.
Celkové hodnotenie: 5 z 5.

nedeľa 22. marca 2015

Givenchy *parfum* Ange ou Démon Le Secret

Anjel alebo démon? Podľa mňa je tento parfum pre anjelov - jemný, ženský a kvetinový.

Givenchy parfumovaná voda Ange ou Démon Le Secret má ako základ svetlé drevo, pačuli a mošus. Srdce tvoria jazmín, pivonka a vodné kvety. Hlava je tvorená z citróna, zeleného čaju a brusníc. 
Táto vôňa je zmesou kvetín a ovocia. Je jemná a nie príliš výrazná. Vôňa je príjemná a mierne sladká. Hodí sa na každodenné nosenie, ale podľa mňa je trochu obyčajná. Nie je na nej nič jedinečné či zapamätateľné. Ja som ju rada nosila na bežný deň, ale viac krát sa k nej už asi nevrátim. 

Cena za 100 ml balenie sa pohybuje okolo 50€.
Celkové hodnotenie: 3 z 5.

sobota 21. marca 2015

Max Factor *Smokey Eye Effect* krémové očné tiene

Krémové očné tiene sú obľúbené pre svoju pigmentáciu a dlhú výdrž. Na tomto blogu si môžete prečítať niekoľko hodnotení krémových očných tieňov, napríklad Essence Stay All Day (hodnotenie tu) alebo Maybelline 24h Color Tattoo (hodnotenie tu). Novým trendom sú krémové očné tiene v ceruzke, ktoré sa ľahšie aplikujú. Nedávno som napísala príspevok o Rimmel Scandaleyes tieňoch na oči v ceruzke (hodnotenie tu). 
Rovnako jednoduchú formu aplikácie, ale v trošku zaujímavejšom prevedení majú krémové očné tiene od značky Max Factor s názvom Smokey Eye Effect. Tento produkt obsahuje dva odtiene, každý na inom konci balenia. Tiene si vytočíte z balenia podobne ako balzam na pery. Jeden tieň má hranatý formát, druhý zaoblený. Tieto dva odtiene môžete používať samostatne, ale v balení sú označené ako Step 1 a Step 2, aby vám uľahčili používanie.

Max Factor Smokey Eye Effect očné tiene sú určené na vytvorenie dymového líčenia. V balení dostanete dva odtiene, jeden svetlejší, označený názvom Step 1, ktorý má zaoblený koniec. Tento tieň by sa mal aplikovať na celé viečko, prípadne môže slúžiť na zvýraznenie vybraných častí oka. Druhý tieň, označený ako Step 2 je tmavší a má hranatý koniec. Tento tieň môžete použiť ako linku a do záhybu oka. Vďaka tomu, že tieň je hranatý, môžete s ním vytvoriť celkom presnú linku, alebo ju môžete rozotrieť dostratena. Hranatý formát tiež uľahčuje aplikáciu do záhybu oka, pretože sa tam presne vojde a neaplikujete si s ním tiene tam, kam nechcete. Ale samozrejme mejkap je hra, a preto môžete tiene aplikovať podľa svojho uváženia, pokojne aj tmavší odtieň na celé viečko, ako to často robím aj ja. 
Celkovo je v tejto línii Smokey Eye Effect na výber 6 odtieňov. Ja mám kombináciu bielej a čiernej s názvom Onyx Smoke. Kombinácia béžovej a hnedej má názov Bronze Haze, sivá a fialová majú názov Silver Storm, modrá s fialovou sa volajú Indigo Mist, zelená s hnedou dostali názov Citrus Thunder, kombinácia fialovej a hnedej sa nazýva Purple Dust a nakoniec ružová a hnedá dostali názov Pink Plume

Je síce otázne či sa s každou touto farebnou kombináciou dá dosiahnuť dymové líčenie, ale s tým mojim odtieňom, Onyx Smoke sa to určite dá. Produkt je krémový a veľmi jednoducho sa aplikuje a rozotiera na viečku a v záhybe oka. Na rozotieranie budete potrebovať štetec na očné tiene. 
Výdrž týchto tieňov je priemerná, a určite je potrebné používať s nimi podklad pod očné tiene. Tieto tiene, tak ako aj všetky ostatné krémové tiene, slúžia skvele aj ako podklad sami o sebe. Aplikovať ich môžete pod iné púdrové očné tiene. 
Pigmentácia je pri Max Factor Smokey Eye Effect veľmi dobrá. Aký odtieň uvidíte na očiach zavisí od toho, či si tiene rozotriete dostratena alebo nie. AK si ich len aplikujete do vnútorného kútika alebo ako linku, potom uvidíte plnú pigmentovanú farbu. S postupným rozotieraním na viečku alebo v záhybe oka sa intenzita farby zmenšuje. Ja si preto aplikujem aj druhú vrstvu, aby bola farba výraznejšia. 

Môj odtieň Onyx Smoke obsahuje biely odtieň, ktorý odráža svetlo, a čierny odtieň, ktorý obsahuje trblietky. Pri aplikácii tieňa ako linky, tieto trblietky neuvidíte, ale ak si tieň rozotriete po viečku, trblietky budú viditeľné. 
Pre mňa sú tieto tiene milá zábava. Nesiaham po nich každý deň, ale raz za čas je zábavné sa s nimi pohrať. Krémové tiene sa ľahko rozotierajú a jeden guľatý, druhý hranatý tieň poskytujú veľa možností na aplikáciu. 
Kozmetiku značky Max Factor si môžete kúpiť v drogérii, parfumérii alebo online. Smokey Eye Effect očné tiene si môžete kúpiť za cenu okolo 10 €. 
Celkové hodnotenie: 3 z 5.

streda 18. marca 2015

Essence *My Skin* odličovacie obrúsky

Odličovacie obrúsky od značky Essence som si kúpila kvôli ich malému baleniu. Alebo aspoň sa mi zdalo menšie v porovnaní s ostatnými. Potrebovala som obrúsky na cestovanie a tieto od Essence My Skin poslúžili účelu. 

Sú určené nielen na odličovanie mejkapu (aj vodeodolného, aj očného), ale aj na starostlivosť o pokožku. Majú zmatniť a upokojiť pleť vďaka zloženiu, ktoré je obohatené o liči, modré hrozno a alantoin (na zmatnenie). 
Mne sa s nimi celkom dobre odličoval mejkap, ale starostlivosť o pokožku som nevidela žiadnu. Plusom bolo, že utierky po sebe nezanechali žiadne zvyšky, ale očný mejkap s nimi išli ťažšie dole. 
Pre mňa predstavujú tieto čistiace utierky taký priemer, poslúžili svojmu účelu, ale neboli nič prevratné. 
Celkové hodnotenie: 3 z 5.

utorok 17. marca 2015

Sleek Makeup - lícenka - Blush by 3

Sleek Makeup je značka, ktorú som chcela vyskúšať už veľmi dlho. Pri nedávnej návšteve Anglicka som si nejaké kúsky zaobstarala, ale kúpiť sa dajú aj u nás - online. V tomto príspevku si zhodnotíme trio líceniek - Blush by 3.

Blush by 3 je malá paletka troch odtieňov líceniek. Dostupné sú rôzne kombinácie farieb a finišov. Celkovo si môžeme vybrať z 8 paletiek. Niektoré sú celé krémové, iné len púdrové, v niektorých nájdete mix matných a trblietavých tieňov,... Môj odtieň je 369 Pink Lemonade.

Tieto lícenky sú jedny z najpigmentovanejších, aké mám. Pri prvých aplikáciách som sa niekoľkokrát popálila a skončila som s úplne farebnými lícami, pretože tejto lícenky stačí minimálne minimum, aby sa ukázala bohatá farba. Lícenka vydrží celý deň a ľahko sa rozotiera. 
Môj odtieň 369 Pink Lemonade sa skladá z troch odtieňov: Icing Sugar - púdrová, matná oranžová, Macaroon - krémová, matná ružová a Pink Mint - púdrová, trblietavá ružová. 

Môj naobľúbenejší odtieň je stredná lícenka - krémová ružová s názvom Macaroon, a to nielen preto, že mám makarónky veľmi rada. S týmto odtieňom sa veľmi jednoducho pracuje aj napriek tomu, že je krémový, a pigmentácia je tu vynikajúca. Ale aj ostatné odtiene v tomto triu sú skvelé a ja vôbec neľutujem, že som si ho kúpila. Toto sú vynikajúce lícenky a určite ich každému môžem odporučiť. Cena je okolo 13 €.
Celkové hodnotenie: 5 z 5.