Menu

sobota 21. marca 2015

Max Factor *Smokey Eye Effect* krémové očné tiene

Krémové očné tiene sú obľúbené pre svoju pigmentáciu a dlhú výdrž. Na tomto blogu si môžete prečítať niekoľko hodnotení krémových očných tieňov, napríklad Essence Stay All Day (hodnotenie tu) alebo Maybelline 24h Color Tattoo (hodnotenie tu). Novým trendom sú krémové očné tiene v ceruzke, ktoré sa ľahšie aplikujú. Nedávno som napísala príspevok o Rimmel Scandaleyes tieňoch na oči v ceruzke (hodnotenie tu). 
Rovnako jednoduchú formu aplikácie, ale v trošku zaujímavejšom prevedení majú krémové očné tiene od značky Max Factor s názvom Smokey Eye Effect. Tento produkt obsahuje dva odtiene, každý na inom konci balenia. Tiene si vytočíte z balenia podobne ako balzam na pery. Jeden tieň má hranatý formát, druhý zaoblený. Tieto dva odtiene môžete používať samostatne, ale v balení sú označené ako Step 1 a Step 2, aby vám uľahčili používanie.

Max Factor Smokey Eye Effect očné tiene sú určené na vytvorenie dymového líčenia. V balení dostanete dva odtiene, jeden svetlejší, označený názvom Step 1, ktorý má zaoblený koniec. Tento tieň by sa mal aplikovať na celé viečko, prípadne môže slúžiť na zvýraznenie vybraných častí oka. Druhý tieň, označený ako Step 2 je tmavší a má hranatý koniec. Tento tieň môžete použiť ako linku a do záhybu oka. Vďaka tomu, že tieň je hranatý, môžete s ním vytvoriť celkom presnú linku, alebo ju môžete rozotrieť dostratena. Hranatý formát tiež uľahčuje aplikáciu do záhybu oka, pretože sa tam presne vojde a neaplikujete si s ním tiene tam, kam nechcete. Ale samozrejme mejkap je hra, a preto môžete tiene aplikovať podľa svojho uváženia, pokojne aj tmavší odtieň na celé viečko, ako to často robím aj ja. 
Celkovo je v tejto línii Smokey Eye Effect na výber 6 odtieňov. Ja mám kombináciu bielej a čiernej s názvom Onyx Smoke. Kombinácia béžovej a hnedej má názov Bronze Haze, sivá a fialová majú názov Silver Storm, modrá s fialovou sa volajú Indigo Mist, zelená s hnedou dostali názov Citrus Thunder, kombinácia fialovej a hnedej sa nazýva Purple Dust a nakoniec ružová a hnedá dostali názov Pink Plume

Je síce otázne či sa s každou touto farebnou kombináciou dá dosiahnuť dymové líčenie, ale s tým mojim odtieňom, Onyx Smoke sa to určite dá. Produkt je krémový a veľmi jednoducho sa aplikuje a rozotiera na viečku a v záhybe oka. Na rozotieranie budete potrebovať štetec na očné tiene. 
Výdrž týchto tieňov je priemerná, a určite je potrebné používať s nimi podklad pod očné tiene. Tieto tiene, tak ako aj všetky ostatné krémové tiene, slúžia skvele aj ako podklad sami o sebe. Aplikovať ich môžete pod iné púdrové očné tiene. 
Pigmentácia je pri Max Factor Smokey Eye Effect veľmi dobrá. Aký odtieň uvidíte na očiach zavisí od toho, či si tiene rozotriete dostratena alebo nie. AK si ich len aplikujete do vnútorného kútika alebo ako linku, potom uvidíte plnú pigmentovanú farbu. S postupným rozotieraním na viečku alebo v záhybe oka sa intenzita farby zmenšuje. Ja si preto aplikujem aj druhú vrstvu, aby bola farba výraznejšia. 

Môj odtieň Onyx Smoke obsahuje biely odtieň, ktorý odráža svetlo, a čierny odtieň, ktorý obsahuje trblietky. Pri aplikácii tieňa ako linky, tieto trblietky neuvidíte, ale ak si tieň rozotriete po viečku, trblietky budú viditeľné. 
Pre mňa sú tieto tiene milá zábava. Nesiaham po nich každý deň, ale raz za čas je zábavné sa s nimi pohrať. Krémové tiene sa ľahko rozotierajú a jeden guľatý, druhý hranatý tieň poskytujú veľa možností na aplikáciu. 
Kozmetiku značky Max Factor si môžete kúpiť v drogérii, parfumérii alebo online. Smokey Eye Effect očné tiene si môžete kúpiť za cenu okolo 10 €. 
Celkové hodnotenie: 3 z 5.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára