Menu

utorok 30. decembra 2014

Missha - kórejská maska na tvár s Tea Tree

V tomto článku si môžete prečítať už štvrtú recenziu na bavlnenú masku od značky Missha. A môžem vám sľúbiť, že určite nebude posledná. Mne sa tieto masky veľmi zapáčili. Ich používanie je úplne jednoduché, majú nízku cenu a vedia priniesť výsledok. Síce je pravda, že niektorým maskám to ide lepšie, iným horšie. Ale práve preto ich testujem jednu za druhou. 

Pre také malé zhrnutie, recenzované už boli maska s kaviárom (hodnotenie tu), maska s citrónom (hodnotenie tu) a maska s aloe vera (hodnotenie tu). Zatiaľ najlepšia je maska s citrónom, ktorá za 20 minút dokázala zmenšiť rozšírené póry. Pomyselné druhé miesto má maska s aloe vera, ktorá slúži na upokojenie pokožky a tretie miesto má maska s kaviárom, ktorá príjemne hydratovala pleť. Kde sa zaradí maska s Tea Tree? Ako pôsobí na pleť a čo od nej môžete očakávať? Odpovede na tieto otázky nájdete v tomto príspevku.


Missha Pure Source je línia bavlnených masiek na tvár. Prvá vec, čo sa mi na týchto maskách páči, je kvalitná bavlna. Maska je pevná, ale dobre priľne ku kontúram tváre. Žiadna z másk sa mi doteraz nepotrhala, ani sa nezošmykla z tváre. Spomínam to preto, že maska, ktorú som skúšala pred touto (Brazil Keratin Deep Sea maska) bola tiež na takýto štýl. Problémom bolo, že bola vyrobená z nejakej gumy a pri prvom dotyku sa začala trhať a padať z tváre. Viac sa o nej môžete dočítať v príspevku 14 najhorších produktov roku 2014.

Bavlna, z ktorej sú tieto masky vyrobené je 100 % čistá a má dlhý vlas. Preto na tvári neostávajú žiadne zvyšky masky. Čo ostane na tvári, po približne 20 až 30 minútach aplikácie, sú zvyšky z gélu, ktorým je maska napustená. Tieto zvyšky ostali po každej maske a ďalšou dobrou správou je, že si ich nemusíte zmývať. Jednoducho ich stačí vmasírovať do tváre a počkať kým sa vsiaknu. Zvyčajne to býva ďalších 5 minút. 


Missha Pure Source Tea Tree je maska špeciálne určená pre pokožku, ktorú trápi akné. V angličtine má pekný podnadpis "Anti - Trouble". To znamená, že táto maska s extraktom z lístkov čajovníka nás má zbaviť problémov s pupienkami. Pokožka by sa po použití tejto masky mala cítiť čerstvo a čisto. A s týmto ja úplne súhlasím. 

Nedá sa očakávať, že za 20 minút sa akné zázračne stratí, ale táto maska upokojí pokožku, zbaví ju prebytočného mazu a zanechá ju čistú. Počas aplikácie som na tvári pociťovala mierne teplo a šteklenie. Nebolo to vôbec nepríjemné, práve naopak. Mala som pocit, že maska naozaj pracuje. Navyše k relaxačnému účinku prispela jemná čajovníková vôňa. 


Celkový výsledok tejto masky je čistá a osviežená pleť, ktorá je navyše zbavená napnutia a ťahania. Väčšina vyrážok je upokojená a aj aktívnejšie akné je stiahnuté. Podľa mňa je táto maska jedna z tých lepších od značky Missha a ak aj vás trápi akné, masku vyskúšajte. Efekt tejto masky môžete ešte viac posilniť, ak si na masku aplikujete čistý čajovníkový olej. Ten sa do masky vpije a tak dostanete intenzívnejšiu starostlivosť o pleť. 

Kozmetiku značky Missha si môžete kúpiť online. Pure Source Tea Tree maska stojí okolo 2 €.

Celkové hodnotenie: 4 z 5.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára