Menu

piatok 29. mája 2015

Clarins *pleťová emulzia* Daily Energizer Wake-up Booster

Musím sa priznať, keď som si prečítala názov tohto produktu, ostala som mierne zaskočená. Pýtala som sa: Čo to vôbec je? Daily Energizer - denný povzbudzovač? Wake-up Booster - prebudzovač pleti? Definícia pleťovej emulzie? Hlavou mi vírilo mnoho otázok, ale keďže som chcela vyskúšať niečo od značky Clarins, predsa som si Daily Energizer Wake-up Booster kúpila. 

Zvyčajne píšem hodnotenia na produkty, keď ich ešte stále používam. Táto pleťová emulzia je malou výnimkou, pretože k hodnoteniu sa dostávam, až keď som celý produkt použila. Dlho som premýšľala, čo mám o emulzii napísať. Moje pocity k nej boli také všelijaké, ale rozhodne neľutujem, že som si ju kúpila. Išlo len o to, že tak, ako ma zmiatol názov produktu, ma miatlo aj jeho používanie a účinky. Vysvetlím:
1, Konzistencia: Pleťová emulzia má zvláštnu konzistenciu. Je tekutá, ale aj trošku gélová. Preto sa dá aplikovať nielen vatovým tampónom, ale aj prstami, prípadne celou dlaňou. Emulzia by sa mala aplikovať jemným priložením na tvár, a následne ju treba nechať vsiaknuť. 
2, Účinky: Daily Energizer obsahuje výťažky z červenej ríbezle, zelenej kávy a bieleho čaju. Všetko to znejú ako produkty vynikajúce na pleť, ale k nejakému super viditeľnému výsledku nedošlo. Preto som sa rozhodla, že budem tento produkt brať ako toner, aplikovať ho na vyčistenú pleť a jeho úlohou bude navrátiť prirodzené pH pokožky a zanechať ju sviežou. Akonáhle som sa takto rozhodla, hneď sa mi produkt začal viac páčiť a celý som ho spotrebovala. 
Takže späť k zloženiu: červené ríbezle, zelená káva a biely čaj - to sú hlavné energizujúce, prebúdzajúce, posilňujúce látky. Červené ríbezle zvlhčujú a zmäkčujú pleť, zelená káva nabíja pleť vitalitou a biely čaj chráni pred voľnými radikálmi. 

Čo je ešte veľmi dôležité spomenúť, je vôňa. Táto emulzia je jeden z najlepšie voňajúcich produktov, čo som si kedy na tvár aplikovala. Vonia ovocne, jarne, sviežo, skrátka tá vôňa sama o sebe nabíja energiou. 
Inak aj balenie a zatváranie sú tu dobre vyriešené. Baleniu je jemné a minimalistické, čo sa mne veľmi páči. Zatváranie je pevné a cítite aj také malé kliknutie, preto som sa nebála s touto emulziou aj cestovať. 
Takže záver: 
Po dlhom pátraní a uvažovaní ako budem Daily Energizer Wake-up Booster používať, som sa rozhodla používať ho ako môj bežný denný toner. Aplikovala som si ho ráno po vyčistení pleti a večer po odlíčení. Moja pleť sa potom cítila sviežo a mlado, plus krásne voňala. Musím povedať, že závažnú zmenu v kvalite pleti som nezaznamenala, ale aj tak som Clarins pleťovú emulziu veľmi rada používala. A určite ma to navnadilo vyskúšať ďalšie produkty značky Clarins. 
* Ale vyskúšať ich chcem aj preto, že značka Clarins je založená na prírodných produktoch. Robí aj vlastný výskum, a na výrobu produktov používa rastlinky, konkrétne používa 198 rastliniek známych svojimi skrášľujúcimi účinkami, ako napríklad: kiwi, aloe vera, kamilka, echinacea, ginko, slnečnica a mnoho ďalších. Navyše všetko sama testuje. 
Celkové hodnotenie: 3,5 z 5.
Kozmetiku značky Clarins si môžete kúpiť online alebo v parfumériách. Daily Energizer Wake-up Booster stojí okolo 15 - 20 €. 

3 komentáre:

  1. Ja som nedavno dostala darcekove balenie tejto znacky.Konkretne tento vyrobok v nej nie je,ale cela sada vonia velmi pekne, tak ako pises v recenzii. Je to zaujimava znacka a odporucam najma b

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Od tejto znacky odporucam Beauty flash balm - rozjasnovac a baza bez silikonov a s peknou vonou.

    OdpovedaťOdstrániť